moulallengua

Les reserves hídriques de les Illes Balears s’incrementen fins el 48% A Menorca passa del 49% al 54%

 

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 48% a l’octubre, dos punts mes que el mes anterior i un punt mes respecte l’octubre de l’any passat. Per illes, el percentatge de les reserves s’incrementa a Eivissa, que passa del 47% al 49% i a Menorca, que passa del 49% al 54%. A Formentera baixa del 57% al 51% i a Mallorca es manté en el 46%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), totes es troben en escenari de prealerta, ja que hi entra la única que no ho estava, la UD Tramuntana Sud.

Respecte a la informació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les dades indiquen que l’octubre ha estat, al conjunt de les Illes Balears, un mes normal amb un registre de 62,8 l/m2 respecte als 76 l/m2 de la mitjana històrica. Per illes, a Menorca ha estat un mes humit amb 102,4 l/m2, quan la mitjana històrica és de 69 l/m2. A la resta d’illes, octubre ha estat sec, ja que a Mallorca ha plogut 59,8 l/mquan la mitjana històrica se situa als 80 l/m2; a Eivissa han estat 46,2 l/m² mentre que la mitjana història és de 63,3 l/m² i a Formentera han plogut 31,1 l/m2 respecte als 44,9 l/m2 de mitjana.

A Mallorca i Menorca la precipitació ha estat molt desigual. El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 9% superior a la mitjana històrica. Menorca se situa un 36% per sobre de la mitjana, igual que les Pitiüses, que estan un 27% per sobre, A Mallorca, ha estat d’un 4%. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes extremadament càlid.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca