moulallengua

Menorca Art 2023, un projecte que pretén encetar un espai de col·laboració amb les galeries de l’illa

 

Sodade - Rashid Johnson

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports vol emprendre un nou format d’exposició de cara al 2023, que ajudi els artistes de Menorca a exposar a les galeries d’art de l’illa. L’objectiu és afavorir la visibilitat i projecció dels artistes menorquins i, alhora, crear un espai de col·laboració institucional amb les galeries, atesa la seva important funció de promoció i difusió cultural.

La finalitat del projecte és desenvolupar una exposició que tengui lloc de manera descentralitzada a cada galeria que s’adhereixi a la proposta i de manera simultània a tots els municipis de l’illa.

D’aquesta manera, el Departament de Cultura ha publicat fa uns dies una oferta de contracte de serveis per al comissariat del projecte.

Un cop mitjançant aquesta oferta de contracte de serveis s’hagi triat al comissari o comissària del projecte, cada galeria podrà proposar un mínim d’un artista local i un màxim de tres. La proposta de selecció d’artistes la farà cada galeria que s’adhereixi a l’exposició, si bé els artistes seleccionats finalment seran decidits pel comissari o comissària. S’entendran artistes locals els nascuts a Menorca o que siguin residents a l’illa. En els municipis que no hi hagi galeries o que no se’n presenti cap, es podrà optar per espais expositius municipals.

En aquesta exposició hi poden participar artistes nascuts o residents a Menorca, de manera que expressin i difonguin les seves creacions, tant si pertanyen a les disciplines tradicionals (dibuix, pintura, gravat, escultura) com a noves formes d’expressió artística, amb obra física o de caràcter performatiu: fotografia, art digital, instal·lacions, intervencions, art-acció, performance, etc.

Les empreses o professionals interessats a accedir a aquesta oferta de comissariat poden presentar la seva proposta al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca fins al dia 2 de desembre de 2022. El pressupost disponible per a aquest projecte és de 30.000?euros.
Finalitzat el termini per a la presentació de propostes, una comissió avaluarà les ofertes de comissariat. Aquesta comissió la componen Ana Llorens, artista multidisciplinària; Tomeu Sánchez, artista i comissari d’exposicions; i David Andreu Capó, tècnic de gestió cultural del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Cal recordar que en el marc de les seves competències, durant els darrers anys el Departament de Cultura ha organitzat diverses exposicions institucionals. D’aquesta manera, ha estat habitual que les exposicions organitzades siguin un reconeixement als artistes menorquins o residents a Menorca més destacats, amb una exposició antològica de les obres de l’artista.

Però el Consell també ha organitzat exposicions d’altres tipus, com ara la que a principi de 2021 ha tingut per objecte la retrospectiva de les obres que van guanyar el Premi de Pintura Sant Antoni Sa Nostra (1991-2007) o l’exposició Art en la Fragilitat, en la qual més de vint artistes locals van exposar la seva obra sobre una temàtica específica: la pandèmia causada per la COVID-19 i el confinament viscut per la població. L’any 2021, l’exposició Distància Social ha permès a més de vint artistes exposar obres relacionades amb els vessants i reflexions sobre el concepte de distància. Així mateix, el 8 d’octubre de 2022 es va inaugurar el projecte relacionat amb la prehistòria de Menorca, l’Elogi de la Taula.

Podeu trobar més informació sobre l’oferta de contracte de serveis per al comissariat de Menorca Art 2023 en el següent enllaç:
https://www.cime.es/Tauler/ObrirEdicteExp.aspx?Ig=4B8FB9CE-D896-40B0-B19D-C5AAFA041E18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca