Presentat el programa d’activitats per commemorar el Dia per l’eliminació de la violència contra les Dones a Sant Lluís

L’Ajuntament de Sant Lluís ha preparat un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones. Les diferents iniciatives previstes volen posar damunt la taula la realitat d’una xacra social que, encara avui, colpeja la nostra societat i requereix d’un treball comunitari per a avançar en igualtat i seguretat.

La primera activitat està prevista per al dimarts 22 de novembre a la Sala Albert Camus a les 20.00 hores, i és la representació de «Les cançons perdudes», un muntatge de la Companyia Noctàmbuls inclòs al Cicle Teatre i Memòria que posa en escena la vida de Margaret Zimbal, miliciana alemanya combatent a la Guerra Civil. L’entrada a la representació és gratuïta.

L’endemà, el 23 de novembre, també la Sala Albert Camus, s’ha organitzat una activitat sota el títol “Visibilitzar allò invisible: Els mites de la prostitució”. Durant aquest acte, es visionarà un curtmetratge i s’organitzaran diferent dinàmiques participatives per reflexionar sobre el món de la prostitució a Menorca.

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones, s’ha convocat un minut de silenci al Pla de Sa Creu a les 12.00 hores, al que pot assistir tota la ciutadania que ho desitgi per expressar el seu rebuig a la violència masclista. Durant l’acte, es llegirà un manifest.

La darrera activitat inclosa al programa és una novetat d’aquest any, i és la primera Cursa Solidària contra la Violència Masclista. Una iniciativa que consta de dues modalitats. Una cursa cronometrada de deu quilòmetres, i una popular de tres quilòmetres, les dues amb sortida i arribada al Pla de Sa Creu. Les persones que vulguin participar s’han d’inscriure a través de www.elitechip.net. La carrera cronometrada té un cost d’inscripció de 5 euros per participant, que serviran per posar en marxa el programa «Sóc Dona», dirigit a dones de 20 a 75 anys de Sant Lluís, per a que puguin gaudir d’una pràctica esportiva setmanal que sigui respectuosa amb realitats com la flexibilitat horària, la conciliació familiar i la pràctica adaptada als diferents moments vitals de les dones. A més, durant tot el matí hi haurà jocs de taula al Pla de Cas Rector a càrrec de Creu Roja i el Servei d’Igualtat i Diversitat del Consell de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca