moulallengua

Sebastià Triay, l´home d’empresa i família

Divendres passat el Grup Sagitario va celebrar la cloenda de la temporada turística a un dels seus establiments, el Gran Sagitario, on la família Triay Amorós va reunir en un acte familiar i entre amics als seus principals clients, proveïdors i amistats, que van donar el seu suport i reconeixement a la feina feta per l’empresari Sebastià Triay i la seva esposa Antònia Amoròs que han creat el principal imperi hoteler menorquí de capital ciutadellenc.

Enfora queden els anys del jove matrimoni que obria l’Hostal Ciutadella, s’embarcava en el negoci turístic amb els apartaments Vista Playa, a Cala Blanca i d’allà el bot, arriscat però segur, amb la construcció de l’Hotel Sagitario al que seguiria el Princesa Playa, apartaments, aparthotels i ens els darrers anys, en plena pandèmia el Gran Sagitario i enguany el Petit Sagitario, a més de l’adquisició de llocs en els darrers anys amb els quals diversifica i aposta pel camp de Menorca i amb ells nodreix els seus establiments de carn, embotits, formatges, verdures, fruites i vegetals de l’illa, amb una ferma aposta pel producte local de quilòmetre zero.

Sebastià Triay és tot un exemple empresarial, de persona feinera, que ha sabut crear un imperi del qual encara està al front i treballant de cara al públic, atenent als clients de sempre i als nous clients. Feina, feina i feina és el seu lema i la seva manera de crear llocs de treball segurs, de satisfer a les seves plantilles i intentar garantir feina tot l’any, a més de tracte directe i lleial amb els seus proveïdors, cosa que ha inculcat als seus fills Lluís i Marianna, a més de la seva vessant solidària amb col·lèctius com Down Menorca, amb la contractació de persones amb minusvalia, com la que pateix el seu fill major Joan.

Però al costat d’un gran home hi ha també una gran dona, feinera com ell, que sempre ha estat al seu costat, i junts han fet aquest petit gran imperi turístic. La figura d’Antònia Amorós és la que ha fet possible, com esposa i com a mare que Sebastià Triay sigui avui un empresari admirat, reconegut i amb unes idees molt clares del que ha de ser el turisme que necessita Menorca i, que crec que més d’un polític s’hauria de seure amb ell, escoltar-lo, prendre nota i de segur que aconseguirien desestacionalittzar amb turisme de qualitat i repetitiu a una illa que ens agradi o no viu del turisme de temporada, que a vegades és massa curta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca