Sant Lluís presenta el programa d’activitats per commemorar el Dia per l’eliminació de la violència contra les Dones

 

L’Ajuntament de Sant Lluís ha preparat un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones. Les diferents iniciatives previstes volen posar damunt la taula la realitat d’una xacra social que, encara avui, colpeja la nostra societat i requereix d’un treball comunitari per a avançar en igualtat i seguretat.

La primera activitat està prevista per al dimarts 22 de novembre a la Sala Albert Camus a les 20.00 hores, i és la representació de «Les cançons perdudes», un muntatge de la Companyia Noctàmbuls inclòs al Cicle Teatre i Memòria que posa en escena la vida de Margaret Zimbal, miliciana alemanya combatent a la Guerra Civil. L’entrada a la representació és gratuïta.

L’endemà, el 23 de novembre, també la Sala Albert Camus, s’ha organitzat una activitat sota el títol “Visibilitzar allò invisible: Els mites de la prostitució”. Durant aquest acte, es visionarà un curtmetratge i s’organitzaran diferent dinàmiques participatives per reflexionar sobre el món de la prostitució a Menorca.

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones, s’ha convocat un minut de silenci al Pla de Sa Creu a les 12.00 hores, al que pot assistir tota la ciutadania que ho desitgi per expressar el seu rebuig a la violència masclista. Durant l’acte, es llegirà un manifest.

La darrera activitat inclosa al programa és una novetat d’aquest any, i és la primera Cursa Solidària contra la Violència Masclista. Una iniciativa que consta de dues modalitats. Una cursa cronometrada de deu quilòmetres, i una popular de tres quilòmetres, les dues amb sortida i arribada al Pla de Sa Creu. Les persones que vulguin participar s’han d’inscriure a través de www.elitechip.net. La carrera cronometrada té un cost d’inscripció de 5 euros per participant, que serviran per posar en marxa el programa «Sóc Dona», dirigit a dones de 20 a 75 anys de Sant Lluís, per a que puguin gaudir d’una pràctica esportiva setmanal que sigui respectuosa amb realitats com la flexibilitat horària, la conciliació familiar i la pràctica adaptada als diferents moments vitals de les dones. A més, durant tot el matí hi haurà jocs de taula al Pla de Cas Rector a càrrec de Creu Roja i el Servei d’Igualtat i Diversitat del Consell de Menorca.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.