Ca na Maru, guanyadora del concurs “El dolç talaiòtic” El nou dolç talaiòtic és un pastelet glacejat amb xocolata i elaborat amb ametlla, mel de Menorca llimona de Menorca, figat i romaní

La pastisseria Ca na Maru ha estat la guanyadora del concurs “El dolç talaiòtic” amb un pastelet glacejat amb xocolata, i elaborat amb ametlla, mel de Menorca llimona de Menorca, figat i romaní, que ha rebut el premi de 5.000 euros amb el que estava dotat el concurs convocat pel Consell de Menorca.

El jurat ha destacat la creativitat i l’originalitat de la proposta de Mariluz Riudavets i Aleix Canovas de Ca na Maru, així com la utilització de productes que recorden a la Menorca fresca i rocosa com el romaní, el figat i la llimona. Els avaluadors també han valorat que es tracta d’unes postres de dimensions i consistència aptes per al transport, ja que els participants havien de preveure’n la possible venda i enviament fora de Menorca.

En total cinc participants han presentat la seva proposta de postres dolces al concurs i tots han complert amb el requisit de ser de nova creació i de no haver-se comercialitzat prèviament. Els altres quatre finalistes han estat El Diamante, Herbera Bakery, Pastisseria i Gelats Ca’n Sintes; i Pastisseria Artesana Lluís Febrer, que s’han emportat 500 euros cadascun i un kit de la Menorca Talaiòtica.

Durant l’entrega de premis s’ha volgut remarcar la importancia de les accions de difusió de la candidatura Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial que vagin més enllà de l’àmbit estricte de l’arqueologia i la conservació del patrimoni. “La candidatura és de tota la societat menorquina, i cada vegada són més les iniciatives ciutadanes, empresarials i institucionals que fan seu aquest projecte i li afegeixen algun element propi. El dolç talaiòtic és una experiència nova cridada a convertir-se en un símbol de l’adhesió de tot Menorca a aquesta proposta cultural”,  ha destacat el conseller.

Per la seva banda, el president d’APAME ha destacat la qualitat tècnica de totes les propostes presentades, esperant que la iniciativa contribueixi a la consecució de la declaració de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la UNESCO. També ha volgut agrair l’esforç de totes les empreses participants, així com la col·laboració desinteressada dels membres del jurat.

Els assistents a l’acte van poder gaudir d’un tast de la cervesa Talaiòtica, una iniciativa de la candidatura de Menorca Talaiòtica, el Museu de Menorca i Grahame Pearce, fruit de les anàlisis i investigacions d’un dels objectes més emblemàtics de la cultura talaiòtica: el vas de fons alt.

 El dolç guanyador passarà a ser propietat de l’APAME, que en distribuirà l’elaboració i la composició entre totes les entitats membres perquè posteriorment es pugui comercialitzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.