moulallengua

L’Ajuntament d’Alaior no entén que el Consell Insular hagi llevat els cartells de promoció turística d’Alaior, mentre que segueixen sense arreglar els guarda-raïls o el talús de la carretera de Son Bou

El Consell Insular de Menorca, sense avisar prèviament a l’Ajuntament d’Alaior, ha retirat tres cartells de promoció turística que l’Ajuntament va instal·lar a les carreteres de Son Bou i de Torralba.

D’aquesta manera, la màxima institució menorquina, a través del departament de Mobilitat, ha retirat dos cartells que es trobaven a la carretera de Torralba (per anar a Cala en Porter), i un que es trobava a l’entrada d’Alaior per la carretera de Son Bou.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, no vol pensar que es pugui tractar d’una acció de represàlia cap a l’Ajuntament després de perdre el judici de la titularitat de 4 carreteres, que recordem, va guanyar l’Ajuntament d’Alaior, fent que el Consell Insular hagués d’assumir la titularitat i el manteniment de la carretera de Son Bou, Camí de Torralba (carretera de Cala en Porter), Camí d’En Kane i el Camí de Binifabini (carretera d’Alaior direcció a s’Arenal d’en Castell).

«Després d’un llarg recorregut judicial, el Tribunal Suprem ens va donar la raó, i el Consell Insular va assumir la titularitat de les carreteres. En tot l’estiu no han eixermat, tot i que ja els vàrem avisar que hi havia moltes herbes i era un perill pels usuaris, i ho estan fent aquests dies. Tampoc han tingut temps d’arranjar els guarda-raïls de la carretera de Son Bou que es troben en mal estat, però sí que han tingut temps de retirar dos cartells de promoció turística que no suposaven cap mena de perill per a ningú».

«A més, segueixen també sense assumir el compromís que adquiriren per un conveni signat amb l’Ajuntament el 2019 i pel qual havien de millorar l’estabilitat i protecció del talús del Polvorí que es troba a la carretera de Son Bou, i que té despreniments de pedres, o el d’asfaltar l’entrada i rotonda d’accés a Alaior des d’Es Mercadal. Això sí que són perills pels usuaris: no eixermar, tenir l’asfalt de qualsevol manera, guarda- raïls romputs, no uns cartells turístics que indiquen on es troba el centre històric d’Alaior», ha afegit el batle.

Per acabar, Benejam ha afegit que «a Alaior han vingut molts turistes a conseqüència de les diferents accions de promoció turística fetes per l’Ajuntament, una d’aquestes, aquests cartells. Llevant-los, el que fan és torpedejar els interessos dels comerços i restaurants del poble. Estan a favor, o en contra d’ajudar als comerciants i restauradors alaiorencs?».

L’Ajuntament, a través d’un escrit remès a la Direcció Insular de Carreteres, ja ha sol·licitat que se li retornin aquests béns municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca