moulallengua

Visita dels alumnes de batxillerat a l’Ajuntament des Mercadal per tractar la realitat sociolingüística

 

Dijous dia 17 de novembre ens varen visitar a l’Ajuntament des Mercadal els alumnes residents as Mercadal i que cursen el primer de batxillerat a l’institut Biel Marti de Ferreries acompanyats de dues professores: na Juana Mari Pons i na Sara Pons. Ens varen explicar els resultats d’unes enquestes realitzades als alumnes de l’institut en el marc del treball «La realidad sociolingüística en el instituto».

Va ser una hora i mitja amb explicacions i converses en relació a la llengua castellana; el batle i la regidora d’Educació eren presents i contestaven totes les qüestions plantejades. L’objectiu principal d’aquest treball era conèixer quins idiomes xerren els estudiants de
l’institut entre ells i amb els familiars. Es va emprar el programa Google Forms per a les enquestes, que contenia les següents
preguntes:

¿Cuántas lenguas hablas?
Un 49 % xerren 3 idiomes i un 32,1 %, 2.

¿Cuáles lenguas hablas?
Un 34,7 %, castellà; 34,5 %, català; 22,5, anglès.

¿Cuáles hablas con tu familia?
Un 52,3 %, català; 35,3 %, castellà.

¿Cuáles hablas con tus amigos?
54,1 %, català; 38,6 %, castellà.

¿Cuál es tu lengua materna?
Un 56,4 %, català; 33,3 %, castellà; en menor percentatge també tenen com a llengua materna
l’anglès, l’àrab, el francès, el xinès, el portuguès, l’italià, el rus, l’alemany i i el polonès.

Aquest estudi ens mostra la gran diversitat lingüística que tenim als nostres municipis. Finalitzada l’explicació ens varen demanar una relació-resum dels residents al municipi amb el seu país d’origen per incorporar-la al treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca