Ciutadella completa la renovació integral de la gestió de la xarxa semafòrica

 

Ciutadella estrena una important millora en la mobilitat del municipi amb la modernització del funcionament, el control i la regulació de tota la xarxa semafòrica, mitjançant la gestió digital, la sincronització via GPS i espires electromagnètiques en funció del trànsit real. L’actuació, que ha estat finançada íntegrament a càrrec del PIC 2020, ha tingut un cost total de 43.713 euros, i també preveu la progressiva instal·lació de càmeres de control en algunes cruïlles per detectar i poder denunciar vehicles infractors. Aquest control en temps real del trànsit, mitjançant la incorporació del programari adequat, també permet l’obtenció de dades, com el càlcul de la velocitat, el tipus de vehicle, etc; són dades molt útils a l’hora de poder intercedir en la mobilitat dels carrers del municipi.

L’actuació va ser adjudicada al seu dia a l’empresa Alumbrados Viarios SA (Aluvisa) i amb la resta de millores que proposarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, actualment en fase de redacció d’una primera proposta inicial (prèvia a la fase de participació ciutadana), permetrà a Ciutadella fer un salt qualitatiu en matèria de mobilitat.

A més, des del Departament de Mobilitat i Policia Local de l’Ajuntament de Ciutadella, un cop aprovat el programa temporal de suport jurídic per a la revisió d’ordenances, es fa feina en una nova ordenança de trànsit, que inclou, a més, la regulació dels vehicles de mobilitat personal, les autocaravanes, les zones d’estacionament regulat; i es té la intenció d’aprovar-la inicialment dins el primer trimestre de 2023.

D’aquesta manera, l’equip de govern de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Mobilitat, haurà complert una part important dels compromisos en aquesta matèria, als quals es va comprometre a l’inici de mandat, i que complementarà també l’ampliació de l’aparcament de la plaça de la Pau, i la millora integral i l’ampliació de l’aparcament de Ciutat de l’Alguer (Dalt sa Quintana), a més del projecte de conversió en zona de vianants de la plaça des Born.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca