Menorca Talaiòtica - Unesco

El llibre de Sitjot sobre Torre d’en Galmés, adaptat a lectura fàcil Torre d’en Galmés. Com controlaven el territori a la Menorca prehistòrica? es presentarà en el marc de les XVIII Jornades d’Història Local, que inclouen un tast del nou dolç talaiòtic en el seu programa

El llibre Torre d’en Galmés. Com controlaven el territori a la Menorca prehistòrica? de la col·lecció Sitjot ja està disponible en una nova versió de lectura fàcil, seguint amb la línia de Menorca Talaiòtica com a projecte transversal i inclusiu. L’adaptació, duta a terme per Elisabet Serra, de l’Associació Lectura Fàcil, s’ha fet seguint les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe sobre el llenguatge, el contingut i la forma, amb l’objectiu de facilitar-ne la comprensió.

Aquesta versió de lectura fàcil es presentarà aquesta setmana a Ciutadella i Alaior, en el marc de les XVIII Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca. Els dos actes comptaran amb la presència d’Elisabet Serra i dels autors del títol original: els arqueòlegs Antoni Ferrer i Gustau Juan participaran el divendres 25 de novembre a l’acte que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Ciutadella (19 h); i Carmen Lara i Joaquim Pons, a la segona presentació que es farà el dissabte 26 a la Sala d’Activitats Ciutadanes de l’Ajuntament d’Alaior (18 h). També en el marc de les jornades, el mateix dissabte a partir de les 20:30 h hi haurà un tast del nou dolç talaiòtic amb el seu creador, Aleix Cànovas (Ca Na Maru).

El llibre original, Torre d’en Galmés. Control del territori a la Menorca prehistòrica, va ser la primera publicació de la col·lecció Sitjot, en la qual es presenten les novetats extretes de les excavacions fetes a Torre d’en Galmés fins al 2018. Com la resta de la col·lecció, l’adaptació a lectura fàcil d’aquest volum està disponible en català, castellà i anglès. Es podrà trobar a la venda al Museu de Menorca i a les biblioteques de l’illa.

Sitjot té com a objectiu difondre la riquesa del patrimoni històric i arqueològic menorquí entre un públic no especialitzat. Amb un marcat caràcter divulgatiu, però sempre respectant el rigor científic, aquestes monografies incorporen il·lustracions i altres recursos visuals per fer més entenedora la informació. La intenció és que aquestes monografies puguin resultar d’interès no només per als menorquins, sinó també per als turistes que arriben a l’illa, especialment els que visiten els museus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.