moulallengua

L’Ajuntament de Sant Lluís posarà en marxa un pla pilot per connectar gratuïtament el litoral amb el nucli urbà durant l’hivern

L’Ajuntament de Sant Lluís posarà en marxa el mes de gener una prova pilot per connectar les urbanitzacions amb el nucli urbà a través d’un servei gratuït de taxi a demanda. La proposta, acordada amb els taxistes del municipi, oferirà als residents al litoral diverses opcions al dia per fer el desplaçament entre la costa i el poble en una època -temporada baixa- en què els serveis regulars de transport públic se suspenen. Els horaris d’aquestes freqüències s’estan ultimant, per tal que s’adaptin de la millor manera a les necessitats de la ciutadania.

Les persones que vulguin fer ús d’aquest programa pilot hauran de disposar d’alguna de les targetes d’abonament de transport que emet el Consell de Menorca de manera gratuïta i per a tota la ciutadania. El sistema de transport habilitarà diverses freqüències durant el dia, i els usuaris que en vulguin fer ús, hauran d’avisar prèviament per tal que el taxi estigui disponible.

Per a prestar el servei, es dividirà el litoral de Sant Lluís en quatre zones de recollida:
– S’Algar i Alcaufar.
– De Punta Prima fins a Biniancolla.
– De S’Atalaia fins a Binibèquer.
– Binissafúller i Cap d’en Font.

La prova pilot es posarà en marxa a iniciativa del departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Lluís, juntament amb el Consell de Menorca.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Sant Lluís vol oferir una major possibilitat de connectivitat a les persones residents als diferents nuclis del litoral, per tal que es puguin desplaçar amb facilitat fins al nucli urbà i, si és necessari, des d’aquí agafar un autobús que els permeti connectar amb altres poblacions. Per a posar en marxa aquest projecte s’ha optat pel servei de taxi, que en temporada baixa disposa de més temps per assumir aquesta tasca, i que ha accedit a participar a la prova pilot oferint unes condicions especials a l’Ajuntament.

Aquesta decisió arriba després que mesos enrere es fes una crida a la ciutadania que necessités aquest tipus de transport a què contactés amb l’Ajuntament, per tal d’avaluar quina és la demanda real d’aquest servei, i poder articular així una resposta dimensionada a la realitat existent. A partir de la resposta obtinguda, s’ha considerat que el sistema que millor encaixa amb la situació que es produeix a Sant Lluís és la del taxi a demanda, i per açò es farà aquesta prova pilot durant els mesos d’hivern, per tal d’avaluar-ne els resultats, i sabent que amb l’arribada de la temporada turística es tornen a posar en marxa els serveis regulars d’autobús que ja connecten la costa amb el nucli urbà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca