Menorca participa amb SEGITTUR en la creació d’experiències turístiques vinculades al sector primari La iniciativa pretén reforçar la identitat i autenticitat de la destinació i millorar la competitivitat de les empreses del sector primari de l’illa

Menorca és un dels cinc destins de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents seleccionats per a col·laborar amb SEGITTUR en un projecte pilot de creació de noves experiències turístiques vinculades amb el sector primari. A més de Menorca, altres quatre comarques espanyoles hi formen part del projecte: la comarca de la Sidra (Principat d’Astúries), El Goierri (Guipúscoa, Euskadi), la Serra Nord (Comunitat de Madrid) i Guadajoz (Andalusia).

Després de la reunió mantinguda entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca, el departament d’Economia del Consell Insular i representants de SEGITTUR per a avançar en el disseny del pla, els dies 17 i 18 de novembre s’han celebrat les primeres sessions de treball per a concretar la situació de la destinació. Un total de deu empreses de Menorca seran seleccionades per a participar en aquesta iniciativa. Per a fer la selecció, es tindran en compte aspectes com l’experiència en la venda directa de productes del sector primari, en l’organització de visites o activitats turístiques i interès per desenvolupar noves experiències lligades al turisme. A més, s’ha creat un grup de contrast, format per tècnics de diferents àmbits del turisme i del sector primari.

El disseny d’aquesta estratègia estableix cinc línies d’actuació, que inclouen la professionalització del sector, el reconeixement del producte, la generació de sinergies entre sector turístic i primari, la sostenibilitat del producte i l’accés al mercat. El calendari de treball es mantindrà fins al mes de març de 2023. Durant aquests mesos, s’hi organitzaran visites i sessions de capacitació personalitzada per a les empreses i es treballarà en el disseny del pla d’impuls a dur a terme en Menorca. Una vegada finalitzat el procés de mentorització i disseny, es presentaran públicament els resultats d’aquesta experiència.

Amb aquest projecte es pretén convertir l’activitat turística en un element dinamitzador del sector primari de Menorca. A més, la creació de nous productes turístics contribuirà a la diversificació de l’oferta i a donar resposta a la creixent demanda dels viatgers per viure noves experiències turístiques.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.