El perfil de les candidates

El titular d’aquest editorial es refereix a les candidates a cap de llista a l’Ajuntament de Ciutadella per les eleccions municipals del 28 de maig de 2023. I ens hi referim en femení perquè, segurament, com ja és tònica habitual en les darreres convocatòries, la majoria de candidates seran dones. Aquest fet fa palès el moment en què ens trobam en què la igualtat és significada amb presència femenina en llocs destacats de la societat, com pot ser el govern d’un ajuntament.

A dia d’avui coneixem el nom d’una de les candidates, na Carol Cerdà del PSOE Ciutadella – podeu llegir l’entrevista a n’aquest mateix nombre-. A l’hora de valorar una candidatura i qui l’encapçala hom cerca perfils que inspirin confiança, persones amb tarannà conciliador, amb certa experiència, honestes, properes al ciutadà i als seus problemes i amb consciència de poble. En aquest cas sabem que coneix l’Ajuntament perquè n’ha estat regidora, que coneix la gestió pública a nivell local i insular, també la gestió privada i que coneix el funcionament del partit que representa perquè fa anys que n’és afiliada. Aquests també són valors que creim que són importants perquè prou casos hem vist de candidats i candidates que han fracassat perquè no han entès el què implica encapçalar un projecte municipal o formar part d’un equip de feina. Els egos i les grans estrelles no encaixen en una estructura de treball transversal com ha de ser el d’un ajuntament.

Les mancances es supleixen amb un bon equip, diuen, per açò mateix és importantíssim configurar una llista coherent des del primer al darrer membre. Persones joves amb iniciativa i persones experimentades, la combinació perfecta. S’ha de tenir en compte que en qualsevol moment un membre de la llista ha de poder gestionar una àrea. Un poble com Ciutadella, amb 30.000 habitants a l’hivern i molts més a l’estiu i amb 5 urbanitzacions no es pot permetre el luxe de tenir regidors de l’equip de govern sense àrees de gestió. Els regidors han d’estar enmig del carrer, amb contacte constant amb els ciutadans, al costat dels funcionaris municipals i cercant respostes al dia a dia del poble. I , clar, han de tenir dedicació exclusiva i estar degudament remunerats, d’altra manera no s’entén la tasca de servidor públic.

Vénen setmanes d’anar a tocar portes i d’intentar convèncer gent per anar a llistes,  una feina dura pels partits però importantíssima i que s’ha de fer a consciència, perquè la credibilitat d’un projecte polític no rau només en el contingut, si no en quí l’ha d’executar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca