Actes 8 Març

Es Chic, la cuina de Miquel Calent a Menorca

 El restaurant Es Chic, és l’aposta dels germans Bosco i Siscu Triay Barber amb el conegut cuiner mallorquí Miquel Calent com a Xef executiu, que ens ofereix cuina menorquina i mallorquina tant tradicional com d’autor, amb una aposta ben ferma amb el producte local on trobarem les receptes de la nostra cuina i de l’illa veïna, com els caragols o la panxa (tacons) que cuina Miquel Vicens, al restaurant Can Calent de Campos.

La proposta d’Es Chic és un menú de cuina de mercat i de temporada a un preu de 25 euros, que inclou aigua (un bòtil de litre i mig), ració de pa i allioli. No hi entren els vins, però hi ha que dir que la carta de vins, encara que curta, està ben estructurada i els preus bastant raonables, que fa que el compte final no es dispari amb un bòtil de vi.

El menjador és ample, taules rodones, ben separades les unes de les altres, bona decoració i quan fa bo, de primavera a finals d’octubre es pot gaudir també del seu pati.

Magret d’ànnera d’Es Chic Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

La setmana passada van fer el canvi de menú, encara que noltros quan hi vam anar era la darrera amb el menú del que vam destacar els seus tacons/panxa a l’estil de la padrina calenta, que els trobareu a la carta; el caneló de rap i gambes o el seu magret d’ànnera amb salsa de fruits vermells. De les postres el gelat de formatge Quintana, segell de la casa, juntament amb el pastís de llimona o la greixera de brossat amb gelat de vainilla artesà que es mantén al nou menú.

Croquetes de Formatge Quintana. Es Chic. Foto: Bep Al·lès©

El segell de Miquel Calent es nota en l’elaboració i presentació dels plats com a xef executiu, que vol dir, un cuiner de renom que dissenya la carta, mostra a l’equip de cuina com elaborar els plats i en fa la supervisió durant un temps. Una fórmula que està funcionant molt bé al restaurant dels germans Triay i que ha convertit Es Chic en una de les noves propostes de gastronomia local a l’illa, amb una excel·lent resposta per part del públic, tant menorquí com de visitants.

Si aquest cap de setmana us fa ganes provar la cuina de Can Calent amb tocs de cuina menorquina, anau fins es Migjorn, millor reservar taula antes de partir per si de cas, i deixeu-vos seduir amb els plats del menú com el frit mariner, la corvina gratinada al romesco, l’arròs a la cassola o bé les propostes de la carta com els rotlles de formatge Quintana i verdures amb salsa especiada de fraules, els musclos de Menorca amb gin, llimona i alegria, la cassoleta de sípia a la bruta, les croquetes de formatge Quintana, el coc menorquí de carn rostida de porc, la seva ensaïmada amb hamburguesa de vaca madurada menorquina o bé us podeu decantar pels seus arrossos com el típic arròs brut mallorquí, passat per l’arròs negre amb sípia o l’arròs a la cassola amb vedella, pilotes i verdures. Com també els canelons de burrida de ratjada amb ametlles o el suquet de bacallà a la marinera. Els amants de la carn de vedella tenen l’entrecot de vaca menorquina madurada que no els deixarà indiferents.

Greixera de brosssat amb gelat de formatge Quintana. Es Chic. Foto: Bep Al·lès©

 Al Chic hi trobarem plats de cuina ben nostrada que de segur us faran tornar a Es Chic per  a gaudir d’aquesta cuina d’arrels, sincera, compromesa amb el producte local i de temporada i, sobre tot, honesta, com ho és en Miquel Calent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.