Viña Diezmo CR Un monovarietal Ull de llebre amb una criança de 12 mesos en botes de roure americà

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre de la DOQ Rioja, elaborat a les Bodegas Casa Primicia, a La Guardia, a la Rioja Alavesa. Es tracta del Viña Diezmo CR, un monovarietal Ull de llebre amb una criança de 12 mesos en botes de roure americà. La collita és de 2018.

Nota de tast

Aspecte: Cirera rubí de capa mitjana.

Nas: Bona intensitat fruital i fusta ben integrada amb notes a vainilla, tabac i espècies.

Boca:  Entrada amable, de tanins suaus, lleugeres notes balsàmiques i records a confitura de pruna. Equilibrat i saborós.

Maridatge

Coc amb esclata-sangs fregits amb sobrassada, all i julivert. Foto: Bep Al·lès©

El vi ideal per a carns a la graella, i també per a plats de carns amb salses, elaboracions a cocció lenta, carns al forn, plats de llegums, peixos blaus i bacallà. També els arrossos de tardor i plats amb bolets.

Mongetes amb botifarra. Restaurant Es Mussol, Barcelona. Foto: Bep Al·lès©

Hamburguesa de bou de raça vermella de Menorca amb formatge DO Maó Menorca i bacó fumat, mitjana de vermella al caliu, costelles de porc negre a la brasa, un cóc amb botifarró negre o sobrassada al caliu o una botifarra catalana a la graella acompanyada de mongetes fregides.

Panxa a la menorquina. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Carn de vedella o de porc amb fesols, llengua amb cames seques, panxa amb tomatigat i patates fregides, conill amb salsa d’ametlles, entrecot de vedella amb salsa de formatge de Menorca, ginebró i Gin Xoriguer. També pollastre farcit de picadillo de carn i fruits secs.

Ciurons a la menorquina. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per als plats de cullera de la tardor com uns ciurons amb costella pelada i sobrassada, mongetes amb arròs, llenties amb cuixot, panadera de be o uns guixons amb carabassa.

Bacallà amb porros. Foto: Bep Al·lès©

Li van bé les sardines, verats, verderons i bacoretes al caliu, com també el bacallà amb pebres, bacallà amb porros o una truita de bacallà.

Arròs amb bolets de Menorca. Foto: Bep Al·lès©

Arròs de llomillo i esclata-sangs, arròs amb cames seques i costella pelada o un arròs brut a la mallorquina.

Si voleu saber més d’aquest vi negre amb tanins suaus, sedós i bo de beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.