Mor Irene Cara, protagonista i cantant de “Fama” i de la cançó de “Flashdance” Havia guanyat dos Oscars a la millor cançó original de les pel·lícules "Fama" i "Flashdance", als anys 80

La cantant, actriu i ballarina nord-americana Irene Cara ha estat trobada morta aquest divendres a casa seva, a Florida. Tenia 63 anys.

D’origen porto-riqueny, va néixer al Bronx, Nova York, l’any 1959. Amb només 5 anys va debutar en un musical de Broadway i amb 8 va gravar el seu LP nadalenc. Irene Cara va aconseguir la popularitat mundial amb “Fama”, la pel·lícula del 1980. Cara interpretava Coco Hernández, paper pel qual va guanyar el Globus d’Or a la millor actriu musical. Per aquest film, va enregistrar dues cançons: l’emblemàtica “Fama”, tot un himne generacional de principis dels 80, i la balada “Out here on my own”. Aquestes cançons van ajudar a convertir la banda sonora de la pel·lícula en un àlbum multiplatí que encapçalava les llistes d’èxits.

Als Premis de l’Acadèmia de Cinema, va fer història. Per primera vegada, dues cançons de la mateixa pel·lícula i cantades pel mateix artista van estar nominades a la mateixa categoria. Finalment, “Fama” va aconseguir l’Oscar a la millor cançó original. La novaiorquesa, a més a més, va cantar la cançó a la cerimònia d’entrega, fita que pocs artistes assoleixen.

Després de l’èxit del film, es va fer una sèrie televisiva en què Cara no va participar i va ser substituïda per Erica Gimpel, que se li assemblava físicament.

L’any 1983 va arribar el seu segon Oscar amb la cançó “Flashdance… what a feeling”, utilitzada per a la pel·lícula “Flashdance”. Es podria considerar el cim de la seva carrera musical, ja que li van fer merèixer diversos premis més l’any següent: el Grammy a la millor interpretació vocal pop femenina, el Globus d’Or a la millor cançó original i l’American Music Awards a la millor artista femenina d’R&B i millor senzill pop de l’any. A diferència de “Fama”, Irene Cara no protagonitzava “Flashdance”, sinó que ho feia Jennifer Beals.

Juntament amb la seva carrera interpretativa i de senzills d’èxit, Cara va llançar diversos àlbums, com “Anyone can see” (el 1982) o “Carasmatic” (el 1987). Actualment, formava part del grup femení Hot Caramel, amb qui va publicar el CD “Irene Cara presents Hot Caramel”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.