Primera promoció d’habitatge públic de Fornells La parcel·la on s’ubicarà aquesta promoció prové de la cessió gratuïta de sòl a l’IBAVI per part de l’Ajuntament des Mercadal, amb l’objectiu de destinar-la a la promoció i construcció d’habitatges de protecció pública

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i el batle des Mercadal, Francesc Xavier Ametller, han posat aquesta setmana la primera pedra de la que serà la primera promoció d’habitatge públic al nucli de Fornells.

Aquesta promoció s’aixecarà sobre un solar de 1.013 m2, amb una superfície construïda de 959,9 m2 distribuïts en una planta baixa més un pis. En total, hi haurà 11 habitatges, un d’aquests adaptat, i 11 places d’aparcament. L’obra té un pressupost de licitació d’1.865.715 € (IVA exclòs) i un termini d’execució de 16 mesos.

La parcel·la on s’ubicarà aquesta promoció prové de la cessió gratuïta de sòl a l’IBAVI per part de l’Ajuntament des Mercadal, amb l’objectiu de destinar-la a la promoció i construcció d’habitatges de protecció pública. Tots els habitatges es destinaran a lloguer. Dels 11 habitatges prevists, n’hi haurà 5 de dos dormitoris en planta baixa (amb una superfície útil d’entre 60 i 61,34 m2) i 6 habitatges més de dos dormitoris en la primera planta (amb una superfície útil d’entre 63,48 i 65,10 m2). Estaran distribuïts en dos edificis: un amb 7 habitatges i un altre, més petit, amb 4. Aquest segon edifici estarà girat 90 graus respecte al primer per tal de maximitzar-ne la ventilació i l’assolellament. Entre els dos blocs es generarà un passatge que dona accés a un pati interior d’illa, concebut com a lloc de trobada dels veïns i on s’ubicaran els accessos a tots els habitatges i l’aparcament.

El projecte és una aposta ferma per l’ús de materials locals (teula àrab, bigues de fusta, pedra marès) i de baix impacte ambiental, com també per l’aplicació de sistemes passius de climatització. Està pensat per captar radiació solar a l’hivern i evitar-la a l’estiu, mitjançant persianes de fusta. Els dos edificis també estan pensats per minimitzar els ponts tèrmics, maximitzar la ventilació creuada i la inèrcia tèrmica, tot amb l’objectiu de crear espais habitables transpirables, saludables i de molt baix consum energètic. El projecte proposa una construcció amb un amplíssim cicle de vida i totalment integrada en la tradició constructiva i la identitat col·lectiva de l’illa de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.