Balears disposarà de 24,6 milions en fons europeus per cofinançar la construcció de 752 habitatges socials de l’IBAVI en edificis energèticament eficients El conseller Josep Marí ha signat avui dos acords amb el Mitma

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí ha signat avui amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez dos acords. Un primer, dotat amb 12.305.000 euros, a través del qual es cofinançarà amb fons europeus -Next Generation- la construcció de 410 habitatges de protecció pública energèticament eficients a 16 promocions per a lloguer assequible de l’IBAVI. I un segon acord, dotat també amb 12.305.000€ que cofinançarà la construcció de 342 habitatges més per part de l’IBAVI. En total, els acords subscrits sumen 24,6 millions per a 752 habitatges socials.

Els acords s’emmarquen dins els Programes d’ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, a les Illes Balears.

“Aquest és un dels sis programes de fons europeus que el Govern de les Illes Balears està posant en marxa per construir i rehabilitar habitatges, en base a la millora de l’eficiència energètica, i que entre tots sumen 40,6 milions d’euros per aquest 2022 procedents de fons Next Generation” ha explicat el conseller Marí. “Aquests fons serviran per avançar en l’adaptació del parc d’edificis i habitatges amb gran potencial de millora, donada la seva antiguitat i baixa eficiència, alhora que promouen un canvi estructural del sector de la rehabilitació”.

Construcció d’habitatge social

Els acords signats avui a Madrid estan vinculats a la línea 6 d’aquest grup d’actuacions. És un programa que desenvoluparà íntegrament l’IBAVI a través de la construcció d’habitatge social en edificis energèticament eficients.

Aquests fons serviran per cofinançar, en una primera fase, 16 promocions d’habitatge públic protegit als municipis de Manacor, Maó, Santanyí, Palma, Son Servera, Vilafranca de Bonany, Santa Eugènia, Marratxí, Inca i Eivissa. En total sumen 410 habitatges: d’aquests 67 ja han estat lliurats a famílies i la resta es troben en procés de construcció. I en una segona fase, se’n beneficiaran 342 habitatges més de 19 promocions als municipis de Calvià, Maó, Palma, Puigpunyent, Es Migjorn Gran, Sant Llorenç des Cardassar, Fornells, Santa Margalida, Binissalem, Esporles, es Castell, Formentera, Sant Lluís, Artà i Alaior.

En cada una d’aquestes fases, el Govern de l’Estat cofinançarà en un 17,8% les promocions d’habitatge públic de l’IBAVI que mobilitzaran en conjunt un pressupost estimat de més de 68 milions d’euros respectivament (137,7 milions d’euros en total).

Aquest programa té com a objectiu fomentar i incrementar el parc públic d’habitatges energèticament eficients destinats al lloguer social o a preu assequible. Els habitatges finançats amb càrrec a aquest programa hauran de prioritzar sempre el criteri social. En aquest sentit, el lloguer dels habitatges que l’IBAVI posa a disposició no supera mai el 30% dels ingressos de la unitat de convivència.

Les obres cofinançades a càrrec d’aquest programa han d’estar finalitzades el 30 de juny de 2026.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.