Acordada la concertació dels serveis d’orientació professional amb les entitats del tercer sector social

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha acordat iniciar el procés per concertar el Servei d’Orientació Professional que gestiona el SOIB amb entitats del tercer sector social de les Illes Balears per afavorir la inserció laboral de col·lectius vulnerables. En la reunió d’avui, s’han acordat set convocatòries de concerts, amb una estimació econòmica per a dos anys de 23.891.187 € i un total de 11.636 places per concertar. Val a dir que el nombre d’usuaris beneficiaris serà superior, perquè una mateixa plaça pot ser ocupada per persones diferents en moments diferents. A més, l’acord suposa l’estabilització de manera directa d’una plantilla de més de 200 treballadors d’un total de 23 entitats.

Aquest acord, capdavanter a tot l’Estat, garantirà la continuïtat dels serveis que han duit a terme les entitats del tercer sector social mitjançant la convocatòria del SOIB d’Itineraris d’Inserció. A més, es podran adherir al concert les entitats que no participaven en la convocatòria esmentada, i ampliar així els serveis i l’atenció personalitzada als col·lectius vulnerables amb més dificultats d’inserció al mercat laboral.

Les convocatòries de concerts s’adrecen als set col·lectius vulnerables següents, tots amb especials dificultats d’inserció laboral:

— Joves en risc d’exclusió social
— Persones amb discapacitat sensorial
— Persones amb discapacitat intel·lectual
— Persones amb discapacitat física
— Persones recluses i exrecluses o amb mesures alternatives
— Persones en risc d’exclusió social
— Persones amb diagnòstic de salut mental

La prestació dels serveis concertats tindrà una durada de dos anys a comptar des de dia 1 de gener de 2023 o del dia de la signatura dels acords de concertació si aquest és posterior.

Els concerts es podran renovar per períodes mínims de dos anys, mitjançant la tramitació dels expedients corresponents. Els primers concerts, juntament amb les successives renovacions, poden tenir una durada màxima de deu anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.