Ciutadella s’afegeix a la iniciativa «Ciutats per la Vida – Ciutats contra la Pena de Mort» Aquest dimecres 30 de novembre es reclama la supressió de la pena capital a tot el món, per violar el dret a la vida proclamat als Drets Humans

L’Ajuntament de Ciutadella se suma aquest dimecres 30 de novembre a la iniciativa «Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort», en la que es demana la supressió a tot el món de la pena de mort. 2.500 municipis de tot el món (12 de Balears) prenen part d’aquesta reivindicació impulsada per Amnistia Internacional i la Comunidad de Sant Egidio, i que arriba aquest any a la seva 21a.edició.

A les 12.30 hores del dimecres 30 de novembre es penjarà una pancarta a la façana de l’Ajuntament i es llegirà un manifest, i el vespre la façana de les Cases Consistorials s’il·luminarà amb el color groc, representatiu d’aquesta reivindicació.

Aquesta iniciativa té lloc cada 30 de novembre, en record de la primera abolició de la pena capital per part d’un estat l’any 1786. Avui dia, recorda el manifest contra la Pena de Mort, «diversos països desafien la tendència mundial cap a la supressió de la pena capital i continuen aplicant aquest càstig cruel, inhumà i degradant». En aquest sentit, s’afegeix que «no hi ha justícia si no hi ha vida, i ens oposam a la pena de mort en tots els casos sense excepció, amb independència de la naturalesa i de les circumstàncies del delicte, de la culpabilitat, innòcència o altres característiques de la persona i del mètode emprat per l’Estat per dur a terme l’execució». En darrer terme, es conclou que «la pena de mort viola el dret a la vida, proclamat en la Declaració Universal de Drets Humans».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.