El Consell d’Europa critica l’Estat pels fets de Melilla i l’insta a “no contribuir a violacions de drets humans” La comissària de Drets Humans diu que a la frontera de la ciutat autònoma no hi ha un accés "efectiu" a l'asil

L’edifici del Consell d’Europa, situat a Estrasburg. 

ACN Brussel·les – La comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatovic, ha criticat aquest dimarts les autoritats espanyoles per la gestió del salt a la tanca de Melilla en què van morir almenys 23 migrants. En les conclusions preliminars de la visita que va fer la setmana passada a l’Estat, Mijatovic demana aclarir les “responsabilitats” sobre les violacions de drets humans i demana a l’Estat que “no contribueixi directa o indirectament a les violacions de drets humans” en la cooperació migratòria amb el Marroc. “La situació a les fronteres entre el Marroc i Espanya mostren un cop més la necessitat urgent de millorar la compartició de les mesures de responsabilitat i solidaritat entre els membres del Consell d’Europa”, apunta el document.

Després de visitar Melilla, Mijatovic ha conclòs que a la frontera de Melilla els migrants no tenen un accés “efectiu” a l’asil. “En la pràctica, sembla que l’única manera d’entrar a Melilla i buscar protecció és nedar o saltar la tanca tot posant en risc la vida”, diu el document.

A més, la comissària de Drets Humans ha criticat la devolució en calent al Marroc de 470 persones “sense que hi hagués un procés legal”. “Tots els estats tenen el dret a controlar les seves fronteres i cooperar amb altres estats per fer-ho, però cal que sigui complint completament tots els estàndards internacionals de drets humans”, diuen les conclusions preliminars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca