Menorca sona Ferrater 

El cicle vaDcultura 2022 programa aquest cap de setmana dues activitats consecutives d’homenatge al poeta reusenc Gabriel Ferrater, dins l’any del seu centenari.

‘Univers Gabriel Ferrater’ serà una trobada amb l’escriptora, doctora en teoria de la literatura i literatura comparada, Marina Porras i Júlia Català, membre de la Institució de les Lletres Catalanes, organitzadora de l’Any Ferrater. Ambdues expertes proposaran un

recorregut per la trajectòria literària i personal d’un dels poetes més influents en català, així com la seva peuada dins de la literatura i com a font d’inspirador de molts escriptors contemporanis. La xerrada serà divendres 2 de desembre a les 20 h a la llibreria vaDllibres (c/ de sa Carnisseria, 24 de Ciutadella).

‘Menorca sona Ferrater’ serà l’espectacle teatral i musical de nova creació que donarà volada a la poesia de Gabriel Ferrater. Els actors menorquins Blai Llopis i Ruth Llopis interpreten poesies, cartes i escrits del poeta i Cris Juanico sonarà poesies especialment musicades per l’ocasió. La tria de poemes ha vingut recomanada per poetes menorquins com Francesc Florit Nin, Bep Joan Casasnovas o Toni Català i el guió teatral és a càrrec de la guionista Dolors Boatella.

‘Menorca sona Ferrater’ s’estrenarà el dissabte 3 de desembre al Teatre del Casino 17 de Gener i l’entrada és de 3 euros comprant qualsevol llibre o conte en català a la llibreria vaDllibres (c/ de sa Carnisseria, 24). Aquesta proposta forma part del projecte ‘Cançons per ser llibres’ que promou la literatura en català com a entrada a altres disciplines artístiques com ara el teatre, la dansa o la música.

Gabriel Ferrater va néixer a Reus fa cent anys i es va suïcidar a Sant Cugat del Vallès en fa cinquanta. Sens dubte, un dels grans poetes catalans de tots els temps, crític d’art i de literatura i un autor que va renovar l’estudi i l’ensenyament de la lingüística. Ferrater va encarnar com ningú la figura de l’intel·lectual independent i rebel i la de professor admirat pels seus alumnes, tot plegat i l’impacte de la seva mort el van convertir en una figura icònica. És per això que l’associació vaDcultura organitza, dins del cicle d’activitats, aquest homenatge amb l’objectiu d’apropar, promoure i donar a conèixer la feina i l’impacte d’aquest poeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.