Actes 8 Març

Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014 Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas

Aquesta setmana iniciam gràcies a Vinum Menorca unes recomanacions de caves de cara a les properes festes de Nadal, i ho feim amb un cava diferent i a la vegada excepcional. Es tracta del Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014. Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas amb raïms seleccionats a la Rioja Alta. Té una criança en botella superior als 18 mesos.

Nota de tast

Aspecte: Color groc daurat amb matisos acerats. Bimbolla fina i persistent amb corona blanca al centre de la copa.

Nas: Intens i fresc amb notes de fruits vermells, fruita blanca i cítrics. Lleugerament especiat.

Boca: Fresc, amable, àgil, estructurat i molt ben equilibrat. Vibrant i harmoniós.

MARIDATGE

Salmó marinat, Rels Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Estam davant un gran cava que ens recorda als xampanys francesos. Gastronòmic i que marida a la perfecció amb el sushi, tàrtars de salmó, salmó fumat damunt torrades amb mantega, tataki de tonyina o amb un pastís de peix de roca.

Rap amb salsa verda, Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Acompanyant de luxe per a peixos a la graella com les orades, els llobarros o les corvines. Plats de peix al forn amb patates com una càntera o una morruda. Anfòs o déntol a la sal, a més de rap amb salsa verda, rap amb salsa de vogamarins, bacallà amb porros o salmó al cava.

Escopinyes de Maó amb caviar. Cafè Balear. Foto: Bep Al·lès©

Si opten pel marisc ideal amb unes navalles o unes cloïsses a la graella, unes escopinyes o unes ostres al natural, uns musclos al forn a la menorquina, gambes vermelles de Ciutadella fregides amb all i julivert, saltejades amb conyac i confitades amb suc de taronja.

Arròs a la llauna amb sípia i gambes vermelles. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà a la perfecció amb els arrossos caldosos com el de rap amb escamar-lans o un arròs melós de llomantol. També arrossos secs i paelles de marisc.

Cuixa de be de Menorca as forn. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any maridarà perfectament amb el gall d’indi al forn, els canelons, els calamars plens, porcella rostida o una cuixa de be o de cabrit al forn. També per a calderes de peix o de marisc.

Plat de pernil ibèric. Restaurant Mr. Bep’s. Foto: Bep Al·lès©

Si feim un sopar amb plats a compartir com formatges cremosos, formatges de cabra com el de s’Arangí o el de Binibeca o formatges vells o semi com el de Son Piris i Son Caravinya, a més del formatge amb romaní de Binigarba a més dels seus embotits menorquins. Marida a la perdecció amb foie, salmó marinat, escopinyes plenes, musclos al vapor amb salsa maonesa, quische de gambes i alls tendres, pernil de Guijuelo i altres exquisideses.

Si voleu saber més o comprar aquest primer cava Blanc de Noirs elaborat a la Rioja el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.