‘As bestas’ lidera les nominacions als Premis Goya, seguida de ‘Modelo 77’, ‘Cinco lobitos’ i ‘Alcarràs’ La gala se celebrarà a Sevilla l'11 de febrer

 

ACN Madrid – La coproducció catalana ‘As bestas’, de Rodrigo Sorogoyen, lidera les nominacions als Premis Goya amb 17 candidatures, seguida de ‘Modelo 77’, d’Alberto Rodríguez, amb 16, i ‘Cinco lobitos’ i ‘Alcarràs’ (les produccions d’Alauda Ruiz de Azúa i Carla Simón), que empaten a 11. ‘Cerdita’ i ‘Los renglones torcidos de dios’ aspiren a 6 estatuetes; ‘En los márgenes’ i ‘Irati’, amb 5 nominacions; ‘Mantícora’, amb 4; i ‘La maternal’, ‘La piedad’ i ‘Un año, una noche’, amb 3, completen el llistat de pel·lícules més ben posicionades. Aquest any, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha incrementat de quatre a cinc el nombre de nominacions per cada categoria. La gala tindrà lloc l’11 de febrer a Sevilla.

En la cursa pel Goya a millor pel·lícula hi ha les cintes ‘Alcarràs’, ‘As bestas’, ‘Cinco lobitos’, ‘La maternal’ i ‘Modelo 77’, mentre que en la categoria de millor direcció hi ha Carla Simón, Rodrigo Sorogoyen, Pilar Palomero (per ‘La maternal’), Carlos Vermut (per ‘Mantícora’) i Alberto Rodríguez. ‘El sostre groc, d’Isabel Coixet, aspira al Goya a millor documental.

Quant a la direcció novell, hi aspiren els directors Carlota Pereda per ‘Cerdita’; Alauda Ruiz de Azúa per ‘Cinco lobitos’; Elena López Riera per ‘El agua’, Juan Diego Botto per ‘En los márgenes’; i Mikel Gurrea per ‘Suro’, un film que suma dues nominacions, juntament amb la de Vicky Luengo com a millor actriu protagonista. La catalana competirà amb Marina Foïs pel seu paper al film de Rodrigo Sorogoyen; Laia Costa per ‘Cinco lobitos’; Anna Castillo per ‘Girasoles silvestres’ (la cinta de Jaime Rosales que només obté aquesta nominació); i Bárbara Lennie per ‘Los renglones torcidos de Dios’.

De la seva banda, Denis Ménochet (‘As bestas’), Luis Tosar (‘En los márgenes’), Nacho Sánchez (‘Mantícora’), i Javier Gutiérrez i Miguel Herrán (tots dos pel seu paper a ‘Modelo 77, aspiren a endur-se el Goya a millor actor protagonista.

En la categoria de millor actriu de repartiment hi ha Marie Colomb (‘As bestas’), Carmen Machi (‘Cerdita’), Susi Sánchez (‘Cinco Lobitos’), Penélope Cruz (‘En los márgenes’) i Ángela Cervantes (‘La maternal’). Quant a la masculina, els membre de l’Acadèmia de Cinema Espanyol han nominat a Diego Anido i Luis Zahera (tots dos, pel film que lidera les nominacions, ‘As bestas’), Ramón Barea (‘Cinco lobitos’), Fernando Tejero i Jesús Carroza, per ‘Modelo 77’.

‘Alcarràs’ destaca entre les interpretacions revelació

És en les categories de millors interpretacions revelació en què destaca ‘Alcarràs’, un film que compta íntegrament amb un elenc no professional, amb la nominació a Ana Otín, que es disputarà el Goya amb Laura Galán (‘Cerdita’), Luna Pamies (‘El agua’), Valèria Sorolla (‘La consagración de la primavera’) i Zoe Stein (‘Mantícora’).

Albert Bosch i Jordi Pujol Dolcet, dos dels protagonistes del film de Carla Simón, es disputaran el de millor actor revelació amb Mikel Bustamante (‘Cinco lobitos’), Christian Checa (‘En los márgenes’) i Telmo Irureta (‘La consagración de la primavera’).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.