El Consell aportarà 10 milions d’euros en dues anualitats per projectes d’aigua inclosos al ‘Pacte per l’Aigua de Menorca’

 

Durant la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada aquest matí, Consell i ajuntaments han acordat la incorporació de 10 milions d’euros al pressupost del Consell Insular per a l’execució de projectes inclosos en el ‘Pacte per l’Aigua de Menorca’. En concret, es farà en dues anualitats (2023 i 2024) de 5 milions d’euros cada una.

Cal recordar que aquesta iniciativa va sorgir arran de l’acord de totes les administracions locals de Menorca de presentar un únic projecte a la convocatòria d’ITS del Govern balear i que finalment no va ser aprovat per l’administració autonòmica.

Així com ha explicat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, “davant d’aquest escenari des del Consell Insular vam tenir clar des d’un primer moment la necessitat d’incorporar una partida als pressuposts del 2023 per la necessitat de seguir avançant amb la millora de la gestió de l’aigua, un dels nostres recursos més necessaris i sobre el qual hem d’actuar per solucionar els problemes d’abastiment que pugui presentar”.

Aquesta iniciativa se suma als 2 milions d’euros que arribaran a través del fons d’Impost Turisme Sostenible del Govern balear per a l’execució del terciari Maó – Es Castell; als 2,3 milions d’euros també del Govern balear adreçats a ajuntaments per projectes de fuita d’aigua; i els 400.000 euros del Consell Insular adreçats a ajuntaments per l’execució de plans de gestió sostenible de l’aigua, que se sumen a la partida de 300.000 euros ja inclosos el 2022.

En la mateixa línia, des del departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera es preveu una partida per engegar en col·laboració de l’Institut Menorquí d’Estudis, el Programa Aigua i Territori, per establir les directrius estratègiques de Menorca entorn del cicle de l’aigua.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda ha destacat “la clara aposta per millorar la gestió de l’aigua a Menorca, amb visió insular i de la mà de tots els municipis, per encarar un futur de cada vegada més difícil per les conseqüències del canvi climàtic, on serà clau l’eficiència i l’aprofitament de tots els recursos disponibles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca