El preu dels carburants baixa i el dièsel se situa en 1,82 euros el litre, gairebé un 3% menys La gasolina cau un 2,9%, fins a 1,730 euros el litre en la segona setmana consecutiva de descensos

ACN Barcelona – El preu del dièsel ha continuat baixant i encadena cinc setmanes de caigudes. El gasoil s’ha situat en 1,822 euros el litre, un 2,9% menys que fa una setmana (1,821), segons les dades publicades aquest dijous al Butlletí Petrolier de la Unió Europea. Pel que fa a la gasolina, ha caigut per segona setmana consecutiva i s’ha situat en els 1,730 euros el litre, un 1,9% menys que l’actualització passada (1,765). Així doncs, els dos carburants han abaratit el seu preu durant l’última setmana. La bretxa entre dièsel i gasolina s’ha situat en els nou cèntims, de manera que també ha seguit reduint-se. Als imports cal aplicar-hi el descompte de 20 cèntims el litre i que, de moment, s’aplica de manera general.

El preu es calcula a partir de les dades de més d’11.400 estacions de servei del conjunt de l’Estat

Els carburants es situen lluny dels màxims de l’any quan tant la gasolina i el dièsel van superar els dos euros el litre per primer cop a la història per l’alt cost del petroli als mercats internacionals i les tensions derivades de la guerra d’Ucraïna. L’increment del preu dels carburants és un dels factors més decisius per explicar la inflació que s’ha disparat durant el 2022.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.