Finalitzen els programes mixtos de formació i ocupació de l’Ajuntament de Maó «Ciceró III», «Claus II» Els cursos estan emmarcats en el Programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ i «Es Caló II»,  del Programa SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ

 

El passat dimecres va tenir lloc, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Maó, l’acte de clausura del programes mixtos SOIB de Formació i Ocupació, al qual han assistit l’alcalde de Maó, Hèctor Pons, i altres membres de la corporació.

Els responsables institucionals han ressaltat el compromís municipal amb els projectes de formació i ocupació, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones, oferir contractes de feina de formació i aprenentatge, incrementar la inserció laboral de les persones desocupades participants i, en general, millorar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania maonesa.

Els projectes han possibilitat la contractació, durant dotze mesos, de vint persones de més de 30 anys

Deu participants de CLAUS II s’han format en el certificat de professionalitat d’«Operacions auxiliars de serveis administratius i generals» i «Operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents». Altres deu participants de CICERÓ III han realitzat els certificats de professionalitat «Atenció sociosanitària a persones depenent en institucions socials» i « Dinamització activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil». Per últim, 10 joves menors de 30 anys han realitzat el certificat de professionalitat de «Socorrisme en instal·lacions aquàtiques», «Socorrisme en espais aquàtics naturals» i «Dinamització activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil».

Per poder dur a terme els projectes, s’han contractat tres directors i tres docents dels certificats de professionalitat, quatre docents de formació complementària i una persona per dur a terme funcions administratives, a més de realitzar diverses accions formatives complementàries amb diferents entitats, a les quals l’Ajuntament de Maó vol agrair la seva participació.

Amb els projectes mixtos de formació i ocupació, l’Ajuntament de Maó està complint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030: ODS 8 Treball digne i creixement econòmic; ODS 4 Educació de qualitat; ODS 10 Reducció de la desigualtat; i l’ODS 5 Igualtat de gènere. I també l’objectiu 6 de l’Agenda Urbana, consistent a fomentar la cohesió social i cercar l’equitat.

Els projectes “Ciceró III” i “Claus II”, emmarcats en el Programa SOIB 30 FORMACIÓ I OCUPACIÓ, i el projecte “Es Caló II”, emmarcat en el Programa SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ, estan finançats pel SOIB, amb participació del SEPE i amb fons del SOIB, mitjançant Conferència Sectorial, per un import subvencionat de 215.294,17 €, 203.321,13 € i 223.337,72 €, respectivament, a més de l’aportació municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.