L’atur a l’eurozona registra un nou mínim històric en situar-se al 6,5% a l’octubre, una dècima menys que al setembre També es redueix dues dècimes la taxa d'atur juvenil, fins al 15%, després de dos mesos consecutius a l'alça

ACN Brussel·les – L’atur a l’eurozona va registrar un nou mínim històric a l’octubre. Segons les dades publicades aquest dijous per l’Eurostat, la taxa a la zona euro es va situar en el 6,5%, una dècima menys que al setembre i vuit dècimes menys en termes interanuals. Pel que fa al conjunt de la Unió Europea, l’atur a l’octubre també va marcar un mínim sense precedents, fins al 6%, el que suposa una caiguda d’una dècima en comparació amb el setembre i de sis dècimes respecte a l’octubre de l’any passat. També aquest darrer mes es va reduir l’atur juvenil, que acumulava dos mesos consecutius a l’alça. En concret, la taxa de desocupació dels menors de 25 anys es va situar en el 15% a l’eurozona i en el 15,1% a la Unió Europea, per sota el 15,2% del setembre.

En termes absoluts, el nombre de persones desocupades a l’eurozona durant el mes d’octubre va ser de 10,87 milions, al voltant d’un milió menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Pel que fa a la Unió Europea, l’Eurostat estima que la xifra de desocupats es va situar en 12,95 milions de persones, 1,16 milions menys en comparació a l’octubre de 2021.

Per sexes, el percentatge de dones desocupades continua sent més alt que el dels homes, tant a l’eurozona com a la Unió Europea. En el cas de la zona euro, la taxa de desocupació femenina va ser 7%, una dècima menys que al setembre, mentre que la masculina va ser del 6,1%, també una dècima menys en termes intermensuals. Pel que fa a la UE, l’atur femení es va situar en el 6,4% a l’octubre, la mateixa que al setembre, mentre que l’atur masculí es va situar en el 5,8%, una dècima menys.

Per països, Espanya es manté al capdavant de la llista com l’estat amb el percentatge desocupació més elevat. Durant el mes d’octubre, l’estat espanyol va registrar una taxa del 12,5%, dues dècimes menys respecte al setembre. Per sota apareixen Grècia (11,6%) i Xipre (8%), mentre que a l’altre extrem hi ha la República Txeca (2,1%), Alemanya (3%) i Polònia (3%).

Espanya també presenta les pitjors dades pel que fa a l’atur juvenil, amb una taxa del 32,3% -la mateixa que al setembre-, per sobre de Grècia (27,3%), Itàlia (23,9%) i Suècia (21,6%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.