Actes 8 Març

Una app per al pagament amb targeta del transport públic a Menorca

 

bus

Els ciutadans de Menorca, a més a més dels turistes que visitin l’illa, comptaran amb una aplicació mòbil per pagar, amb targeta de crèdit, els viatges realitzats amb el servei de transport públic de l’illa. L´acord, impulsat pel Departament de Mobilitat del Consell Insular, entre l´empresa francesa Airweb i les tres empreses concessionàries del servei permetrà donar cobertura a totes les línies de transport a l´illa sota una aplicació única.
Està previst que l’aplicació estigui disponible a partir del mes  de gener de 2023, amb vista que estigui a ple funcionament durant la temporada estival de 2023. Inicialment, la solució permetrà pagar tots els bitllets senzills amb diferent preu segons l’origen i la destinació del trajecte amb targeta de crèdit, així es facilitarà aquesta modalitat de pagament que fins ara no era possible. Tot i això, el Consell Insular de Menorca valora ja la futura incorporació d’altres títols de transport, com els bons multiviatge i abonaments amb diferent periodicitat.

Estarà disponible, a partir del mes de gener, en català, castellà i anglès, i adaptada al sistema de pagaments espanyol, a més de comptar amb la tecnologia desenvolupada per Airweb, empresa líder en la digitalització de títols de transport.

El director insular de Transport, Damià Moll, ha declarat que “amb la posada en marxa de l’aplicatiu proposat per Airweb donem resposta a una reivindicació històrica d’operadors i persones usuàries del transport públic a la nostra illa, poder fer el pagament de tiquets mitjançant targeta de crèdit. La voluntat contínua de millora en el servei i la necessitat d’adaptació a les noves necessitats requereix un contacte constant amb empreses que permetin utilitzar els avenços tecnològics en pro de les millores cap a les persones usuàries”.

El president d’Airweb, Xavier Debbasch, ha afirmat que “estem molt satisfets per la confiança del Consell Insular de Menorca i les empreses transportistes perquè Menorca es converteixi en la primera ubicació espanyola que compti amb un sistema de m-Ticket desenvolupat per Airweb. El nostre bagatge a França i altres països permetrà que l’illa tingui una solució que simplifiqui l’accés al transport col·lectiu per als habitants i els turistes. Això generarà un impacte molt favorable a la preservació de l’illa”.

L’aplicació estarà disponible a les botigues d’iOS i Android.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.