Menorca Talaiòtica - Unesco

El primer any del Pla de Renovació de l’Enllumenat Públic de Maó permet la renovació d’un miler de punts de llum L’Ajuntament aconsegueix reduir en un 68% el consum elèctric del municipi

 

L’Ajuntament de Maó ha renovat 617 punts de llum des que va posar en funcionament el pla de Renovació de l’Enllumenat Públic (Pla REP), presentat el gener de 2022, per als quals s’han invertit, fins el moment, 657.548 euros. A aquests 617 se’ls hi ha de sumar 380 punts de llum de projectes que s’estan executant o que estan a punt d’iniciar-se. Amb aquestes actuacions, s’ha aconseguit reduir en un 86 % el consum elèctric del municipi.

Les ubicacions a les quals s’ha intervingut són algunes com el carrer de Borja Moll, el Cós de Gràcia, els carrers del centre històric, Sant Jordi, Bastió, la zona del Molí des Pla, el Passeig Marítim Fase I, Costa Ses Piques, la Costa de Llevant o els nuclis de Sa Mesquida, Es Murtar i Es Canutells. A això, cal afegir que anteriorment s’havia ja s’havia actuat a l’enllumenat de les Escales Port Mahón, Costa den Reynés, Costa de Miranda, c/ Febrer i Cardona entre Guixó i Costabella, Camí de Santa Maria, c/ Fornells, Pàrking Sant Climent i Dalt Es Cós.

Projectes en execució o adjudicats

A més, actualment hi ha 380 punts de llum en projectes que s’estan executant o que ja estan adjudicats a zones com les immediacions de l’Avinguda Menorca – carrers Bisbe Gonyalons, Maria Lluïsa Serra, Pintor Calbó, Doctor Camps i Pedro Maria Cardona – ; a POIMA, els carrers Esperó; Cap Negre, així com trams del carrer Cap de Cavalleria, Curniola i Dragonera. En poques setmanes està previst que comenci l’execució a l’Avinguda Vives Llull; carrer Ramon i Cajal i el nucli de Binidalí.

En procés de redacció

Pel què fa els projectes que estan en procés de redacció, suposen 687 nous punts de llum. Les citades àrees són el Passeig Marítim Fase II, la zona de Sínia Costabella i Albert Camus; la Via Ronda; Andrea Doria; els carrers de s’Arraval, Ciutadella i Sant Roc; el Camí de Santa Maria i Ses Rodees, així com noves àrees de POIMA.

Planificació de futur

A continuació, s’aniran redactant els projectes d’altres zones com són la Clota-Dalt Sant Joan; les Tanques del Carme; Fort l’Eau, Punta des Rellotge i la carretera d’Es Castell; la Plaça Espanya, s’Arravaleta i Anuncivay; l’àrea del carrer Rector Mort; Ramón y Cajal; les Rovellades i Malbúger.

Mig milió d’euros per a l’enllumenat en els Pressupostos de 2023

El Pressupost General de 2023, que està previst que s’aprovi en el ple del mes de desembre, contempla una partida de 500.000 euros per a destinar a la planificació de l’enllumenat públic.

Héctor Pons, alcalde de Maó afirma: “L’execució del Pla REP ens permetrà que el febrer de 2023 haguem renovat un miler de punts de llum. Això és el resultat d’haver fet una planificació i d’haver invertit més que mai a aquest àmbit”.

Per la seva banda, Carme Seguí, la regidora d’Economia, Comerç i Turisme, posa en valor que el Pla REP actuï a la totalitat de les barriades de Maó, a la vegada que “té en compte criteris de l’Horitzó 2030, la pressió del canvi climàtic i la modernització de les tecnologies de l’enllumenat públic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.