En marxa la fabricació de les peces metàl·liques que asseguraran l’estructura i el posterior desmuntatge de l’aerogenerador danyat de Milà El Consorci de Residus i Energia declara la situació d'emergència per facilitar l'operativa en el desmantellament del molí

 

Ja està en marxa la fabricació de les peces metàl·liques que asseguraran l’estructura de l’aerogenerador danyat de Milà i que permetran el seu posterior desmuntatge. A hores d’ara, s’ha realitzat l’encàrrec a l’empresa que realitzarà les feines, amb la qual es manté contacte permanent per a la ràpida execució de l’operativa. Aquesta constarà de dues fases: d’una banda, una primera fase d’actuacions per garantir la seguretat estructural de l’aerogenerador, per posteriorment, en una segona fase, emprendre els treballs per al desmuntatge de la màquina.

Un cop fabricades les peces de seguretat de l’estructura, hauran de ser transportades a Menorca per a la seva col·locació i soldadura. Per a la fabricació i arribada de les peces a l’illa caldran, en el millor dels casos, 7 dies, per la qual cosa les millors estimacions permetrien que els treballs de la primera fase a Milà poguessin iniciar a finals de la segona setmana de desembre. L’estimació és que les feines d’aquesta fase 1 durin 7 dies si les condicions meteorològiques són favorables. Acabada aquesta primera fase, s’iniciarien els tràmits per al desmantellament de l’aerogenerador.

Atesa la situació causada per l’aparició d’una fissura a l’estructura de l’aerogenerador 4 del parc eòlic, el més proper a l’accés a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà, i a la necessitat d’avançar en una solució ràpida, el Consorci de Residus i Energia de Menorca ha formalitzat la declaració d’emergència tant per al parc eòlic com per a la planta de tractament residus de Milà. La declaració cerca continuar garantint la seguretat de la zona, així com poder facilitar l’operativa i els tràmits necessaris per iniciar com més aviat millor els treballs d’apuntalament i posterior desmantellament del molí que, en conseqüència, permetrien el retorn a la normalitat a la planta de tractament de residus.

Mentre duren les feines al Parc Eòlic de Milà, s’ha establert una operativa especial per a la gestió de residus, ja que les instal·lacions de la planta de tractament romanen tancades. El servei de recollida de residus a tots els municipis de Menorca es manté amb normalitat per a totes les fraccions, amb algunes adaptacions horàries. S’ha establert un emmagatzematge temporal de la fracció resta i les restes de poda, entre altres residus no perillosos, al recinte de Milà 1, per posteriorment, quan es restableixi la normalitat, traslladar-los a les instal·lacions que ara es troben paralitzades. Pel que fa a les fraccions de la recollida separada de vidre, paper-cartó i envasos lleugers, s’estan emmagatzemant temporalment a les instal·lacions de diversos gestors autoritzats, per ser enviades directament a plantes de reciclatge o bé a la planta de Milà un cop restablerta la normalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.