L’Agència Menorca Reserva de Biosfera concedeix els ajuts BGreenMenorca sobre projectes de sostenibilitat a establiments turístics La quantia total de les ajudes concedides, finançades amb l'Impost de Turisme Sostenible, és de 445.071,60 €

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha resolt aquest 25 de novembre passat la concessió d’ajuts BGreenMenorca a establiments turístics. En total s’han concedit 445.071,60 euros que estaran destinats a actuacions de conservació, millora i restauració del patrimoni natural de Menorca.

Les ajudes permetran a les empreses turístiques de l’illa l’execució d’un ampli ventall d’actuacions per a millores en gestió i pràctiques sostenibles i per reduir l’impacte de la seva activitat sobre el medi de la Reserva de Biosfera de Menorca. Entre elles, reduir la contaminació lumínica, reduir la generació de residus i millorar-ne la gestió en origen, millorar l’eficiència energètica i hídrica i gestionar les zones verdes de forma sostenible.

Per a cada actuació sol·licitada, l’import màxim subvencionable era del 75% sobre el cost total, i sempre amb una quantitat màxima de 15.000 €. Entre les empreses objecte de la concessió hi ha bars i restaurants, allotjaments turístics com ara hotels, apartaments i agroturismes o establiments de turisme actiu.

Del total concedit, la part més important estarà destinada a la gestió sostenible dels residus, ja que 19 projectes rebran un ajut de 151.055,40 € en total, que permetrà que els establiments turístics puguin reduir i gestionar d’una forma més eficient els seus residus.

Els projectes en d’eficiència hídrica rebran un total de 117.093,46 €, per a 12 projectes que fomentaran accions per reduir el consum d’aigua o la seva reutilització. Per altra banda, 10 projectes destinats al monitoratge i control de consum rebran un total de 80.336,58 €. Els 7 projectes per a actuacions sobre l’enllumenat exterior en adaptació al Reglament de Medi Nocturn de Menorca tindran un ajut de 60.255,81€ en total. Finalment, 8 projectes per a zones verdes sostenibles rebran la quantitat de 36.330,36 €.

En declaracions, el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, ha volgut recordar la importància de la col·laboració público-privada en la gestió sostenible, que ha considerat “imprescindible per fer passes valentes cap a un altre model de gestió de la nostra illa. Els valors de Menorca com a Reserva de Biosfera fan possible iniciatives com aquesta”.

Projecte BGreenMenorca

El projecte “BGreenMenorca Desenvolupament de l’ecoturisme a Menorca” és un projecte impulsat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular per fomentar un turisme més conscient i corresponsable amb el manteniment dels valors de la reserva de biosfera, en línia amb el que preveu el Pla d’Acció. Promou actuacions per a la conservació, millora i restauració del patrimoni natural de Menorca i l’impuls de la sostenibilitat al sector turístic, i té una dotació total de 750.000 € de fons procedents de l’Impost de Turisme Sostenible del Govern de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.