Menorca Talaiòtica - Unesco

Les Illes Balears registren el millor octubre turístic de la seva història L'arxipèlag aconsegueix un augment de la rendibilitat amb pujades tant en la despesa mitjana diària com en el de cada turista

 

Foto: Antxón Castresana©

Les Illes Balears van registrar el mes passat d’octubre el millor desè mes de l’any de la seva història en matèria turística, tant en arribades com en despesa i rendibilitat dels visitants. Així, les Illes van acumular fins a octubre la major despesa turística de la seva història: 16.873 milions d’euros van desemborsar els turistes, tant nacionals com internacionals que han visitat l’arxipèlag en els nou primers mesos de l’any, tal com posa de manifest l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta pública avui per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i l’Ibestat.

A més, segons aquesta enquesta i les dades de Ibestat, que afegeixen la variable del turista nacional, la despesa mitjana per visitant fins a octubre ha estat de 1.058 euros, un 4,75% per sobre de les dades de 2019 (1.010 euros). I la despesa mitjana diària per turista -tant nacional com internacional- també se situa en el seu nivell més alt, 161 euros, un 5,9% per sobre del registrat en 2019 també a l’octubre.

Segons l’Egatur, les Illes Balears acumulen en els 10 primers mesos d’enguany una despesa de 14.884 milions d’euros dels turistes internacionals durant les seves vacances en l’arxipèlag, al que cal sumar els 1.988 milions desemborsats pels turistes nacionals. Aquesta xifra total representa un 4,91% més que en 2019, a pesar que la xifra d’arribades encara està lleugerament per sota de la d’aquell any (-0,03%). Només el mes d’octubre, la despesa total ha estat de 1.613 milions d’euros.

Respecte a les arribades, les illes recuperen per setè mes consecutiu el 100% del turisme perdut durant la pandèmia provocada pel COVID-19 aconseguint un augment de la rendibilitat gràcies a la major despesa dels seus visitants. A més, les Balears van tancar octubre amb el major nombre de turistes de la història en un desè mes de l’any, amb un total de 1,58 milions de turistes, tant nacionals com internacionals, tal com posa de manifest l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (FRONTUR).

Segons aquestes dades, les Illes han estat capaces de superar en un 13,6% les xifres d’octubre de 2019, abans de la pandèmia, mentre que en l’acumulat anual, les Illes Balears van tancar el novè mes de l’any amb 15,94 milions de turistes en total, la qual cosa suposa haver recuperat un 99,9% dels quals van arribar en el mateix període de 2019.

Del total de 1,58 milions de turistes, la xifra de nacionals arribats a les Illes durant el cinquè mes de l’any va ser de 235.241 (+38%), mentre que la de viatgers estrangers va ser de 1,35 milions, la qual cosa suposa un augment del 10% respecte als que van arribar el mateix mes de 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.