Rússia amenaça de tallar el subministrament de petroli a Europa aquest any després del límit europeu al barril rus Ucraïna creu que la mesura no és suficient per "desarmar energèticament" l'estat rus: "És una posició feble"

Vladimir Putin

ACN Brussel·les – Rússia amenaça de tallar aquest hivern el subministrament de cru a Europa aquest any després d’anunciar un topall de 60 euros als barrils russos, segons ha assegurat l’ambaixador rus, Mikhail Ulyanov, davant dels organismes internacionals a Viena. “A partir d’aquest any, Europa viurà sense petroli rus. Moscou ha deixat clar que no subministrarà petroli als països que donin suport a la limitació de preus contra el mercat”, ha afirmat Ulyanov en un missatge a les xarxes socials. El representant del Kremlin ha pronosticat que “aviat” la Unió Europea acusarà Rússia de fer servir el petroli com una arma. D’altra banda, Ucraïna creu que la mesura no és suficient per “desarmar energèticament” l’estat rus: “És una posició feble”

Els països de la Unió Europea van acordar aquest divendres fixar un topall al preu del petroli rus de 60 dòlars per barril, com a part de les sancions imposades per la guerra d’Ucraïna.

Al seu torn, la decisió ha estat rebuda amb crítiques des del país que presideix Volodímir Zelenski. “No es pot dir que sigui una gran decisió establir un límit d’aquest tipus als preus russos, que és bastant còmode per al pressupost d’un estat terrorista”, ha assegurat el mandatari en un missatge publicat la nit del dissabte.

Segons el president ucraïnès, Rússia ha causat “grans pèrdues”, a força de desestabilitzar “deliberadament” el mercat energètic però “el món no s’atreveix a desarmar-la energèticament”. “És una posició feble”, ha afegit, abans de lamentar que el límit no s’hagi situat en 30 dòlars per barril.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.