L’Ajuntament inicia la campanya de poda d’arbres a Ciutadella Se’n realitza una primera fase aquestes setmanes, i continuarà durant el primer trimestre del 2023

Aquests dies han començat les feines de poda d’arbres de diversos carrers del nucli urbà i de les urbanitzacions.

La Brigada Municipal de Jardineria assumeix la poda de manteniment dels arbres de menor alçada, en general moreres, de diversos carrers de Ciutadella, mentre que Ecoverd du a terme la poda dels arbres dels carrers de les urbanitzacions. En total s’actuarà en uns cinquanta carrers del nucli urbà i en dotze de les urbanitzacions.

L’Ajuntament treballa des de fa mesos en la reducció de les feines de poda d’arbres al municipi, tal com ho especifiquen el nou Estàndard europeu de poda i els criteris tècnics de l’arboricultura moderna, entre d’altres. Es poden només els arbres que realment ho necessiten, quan hi ha un motiu o una raó tècnica de poda, com, per exemple, per conflictes amb els vianants, la senyalització viària i el trànsit de vehicles, per interferències amb els edificis propers, per raons de risc de caiguda de branques i seguretat o per raons de regulació de l’arbre.

Aprofitant l’inici de la campanya de poda, s’ha elaborat un material divulgatiu per informar els ciutadans dels motius de poda dels arbres i dels beneficis dels arbres urbans.

També es treballa per escollir els arbres nous per sembrar, amb criteris tècnics, perquè no necessitin podes periòdiques en el futur; i també es realitzen podes de reformació d’alguns arbres vells ja existents per aconseguir que no necessitin futures podes periòdiques o dràstiques que els comprometin la longevitat i la salut. L’objectiu és assolir arbres grans i sans, ja que els beneficis que l’arbre proporciona depenen de la massa foliar; per la qual cosa els arbres grans i sans proporcionen molts més beneficis que no els petits o els malmesos per podes excessives.

Finalment, l’Ajuntament de Ciutadella demana disculpes per les molèsties que es puguin produir als vianants, i en l’aparcament i la circulació de vehicles pels carrers afectats mentre durin les feines de poda.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.