Carol Cerdà, candidata del PSOE Ciutadella a les eleccions municipals de 2023 “A Ciutadella tenim encara reptes de la sortida de la pandèmia, com recuperar el benestar social i emocional de les persones”

El passat divendres 18 de novembre Carol Cerdà va fer pública la seva intenció de presentar-se a la candidatura a la batlia de l’Ajuntament encapçalant la llista del PSOE Ciutadella. Afiliada al partit des de 2014, és Directora Insular de Gent Gran, Dependència i Diversitat Funcional del Consell. Ha estat gerent del Consorci Sociosanitari de Menorca i directora del Centre Sociosanitari de Santa Rita (2008-2011). Entre el 2015 i el 2019 va ser regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Ciutadella. Actualment es troba en situació d’excedència com a gerent d’instal·lacions juvenils de l’Institut de la Joventut de Menorca. Coneixedora del sector públic i el sector privat també ha treballat en l’àmbit de la solidaritat internacional. Ha estudiat Relacions Públiques i té un postgrau en Gestió de Qualitat i certificació d’empreses i un en atenció a la Dependència. 

Què us ha fet decidir a donar una passa endavant i presentar la vostra candidatura a la batlia de Ciutadella?

No és una decisió, en realitat, que es pren d’un dia per l’altre. És una decisió fruit d’un recorregut d’anys i d’una maduresa a nivell personal i professional.

De fet, crec que per entendre aquesta passa que faig ara, hem d’anar als orígens de la decisió d’implicar-me en la vida política.

Som una persona crítica i exigent, i com feim molts, era crítica amb moltes de les actuacions i decisions que es prenien a nivell polític. Fins que arriba un dia en que t’atures a reflexionar, i em vaig adonar que m’havia convertit en una simple espectadora del que passava al meu voltant, però sense participació ni implicació. Me’n vaig adonar de quan fàcil és la crítica i quan difícil és fer una passa endavant i prendre una actitud activa i implicada. Aquest moment va ser per a mi el detonant que, després d’uns anys implicada en la vida política menorquina, m’ha duit a presentar la meva candidatura a la batlia de Ciutadella.

Res més polit i enriquidor que poder treballar per i amb el poble que t’ha vist créixer.

– Amb la vostra experiència en l`àmbit privat i en altres institucions, què pensau què podeu aportar a la política municipal?

M’agrada que em facis aquesta pregunta justament perquè sovint tenim la tendència a pensar que una persona que s’implica a nivell polític, és una persona que no ha treballat massa en aquesta vida i que s’agafa a una sortida fàcil i, personalment crec que és el contrari.

Jo vaig començar a fer feina molt jove, de fet amb 14 anys ja treballava als estius i amb 18 anys em vaig emancipar i sempre, tota la vida, he compaginat feina a jornada completa amb els meus estudis. Soc filla d’una família humil, el meu pare era pescador, i des de ben petita vaig aprendre que res se’ns regala i que cal encarar la vida amb decisió, constància i perseverància. I amb aquesta visió he enfrontat la meva vida personal i professional.

Crec que puc aportar capacitat de gestió i, en el cas que la ciutadania ens doni la seva confiança, faré feina des d’una perspectiva propera i amb esperit resolutiu.

Em considero una persona propera i decidida, i crec que això és el que necessita ara Ciutadella. Necessita ser escoltada, hem de ser capaços d’apropar-nos a la ciutadania per a conèixer les seves necessitats i inquietuds i aportar solucions.

Ciutadella és un poble complex i tenim encara reptes de sortida de la pandèmia. Aquí tenim molta feina. És cert que ja hem recuperat una certa normalitat però hem d’afrontar el futur, per exemple, pel que fa a mobilitat i sostenibilitat, però sobretot hem de recuperar el benestar emocional i social de les persones.

– Teniu pensat quin serà el perfil del vostre equip?

Estem treballant per conformar un equip fort i preparat. Necessitam un equip decidit i resolutiu, a qui no facin por els reptes i, sobretot, amb capacitat de feina i de gestió. Som conscients de la dificultat de fer un equip, avui en dia a la gent li costa donar la passa i assumir el compromís que això implica, però no tenc cap dubte de que aconseguirem l’equip sòlid que necessitam per governar Ciutadella.

– Ja heu format part de l’equip de govern municipal i coneixeu el funcionament de l’Ajuntament; al vostre parer, què hi falta i què hi sobra a un ajuntament de la dimensió del de Ciutadella?

Ni hi falta, ni hi sobra, el que cal és una organització que ens doni una major agilitat i capacitat de resposta. Hem de ser capaços d’implicar a tot el personal i recuperar el que des del meu punt de vista és la funció del personal que treballa a l’administració pública, i que no és altre que la de servir al poble.

Sempre he estat molt conscient de que a l’administració gestionam els doblers dels contribuents, fet que em prenc amb una enorme responsabilitat. Per això crec que la política d’un poble ha de ser un servei per a donar resposta a la seva població. I això només ho podem fer comptant amb la feina i la implicació de tot el personal de l’ajuntament.

– Quines necessitats primordials a curt termini pensau que té Ciutadella ara mateix?

Un poble viu i actiu com Ciutadella, sempre té i tindrà necessitats a cobrir. Soc conscient que les necessitats son infinites però els recursos són finits, de manera que crec que ara ens hem de centrar en aquelles necessitats més properes al ciutadà.

Crec fermament que tenim el compromís i la obligació de lluitar per una Ciutadella pels ciutadellencs i ciutadellenques, una Ciutadella amable, accessible, sostenible ambientalment, socialment i econòmicament.

Pel que fa a mobilitat, per exemple, és fonamental, si volem una Ciutadella pels ciutadellencs i ciutadellenques, garantir la mobilitat dins el propi municipi. No pot ser que hi hagi carrers amb aceres que no permetin la mobilitat de persones amb cadires de rodes per exemple. Hem de cercar solucions, però solucions que siguin factibles.

Hem de treballar des d’una mirada propera, com he dit, escoltant als ciutadans,  per detectar les necessitat que faran més amable el nostre dia a dia.

– El vostre àmbit professional són els serveis socials, quina valoració en feis de l’estat actuals d’aquest servei a Ciutadella? 

A Ciutadella i a Menorca en general, crec que som privilegiats perquè tenim una important cobertura a nivell de serveis socials.  Les necessitats són tantes, tant variades i tant diverses, però, que ens hem d’anar reinventant dia a dia per tal d’adaptar-nos a les necessitats reals de la gent.

Per això, sense oblidar-nos de la cobertura de les necessitats bàsiques, els serveis socials han d’anar encaminats a procurar la millora de les capacitats de les persones i de les condicions del seu entorn, per tal d’aconseguir una veritable integració social.

Cal caminar cap a un model de serveis socials que sigui flexible per adaptar-se a aquestes necessitats canviants de la població, superant a la vegada el caràcter estigmatitzador i marginal dels serveis socials.

– A nivell local, com a partit, teniu bones expectatives pel que fa als resultats de les municipals 2023?

Evidentment, ens presentem per liderar un govern a  Ciutadella. I no tenim dubtes que ho podem aconseguir.  Volem una Ciutadella on tots ens hi sentim identificats i representats i, per això, durant aquests mesos, treballarem conjuntament amb la ciutadania per actualitzar i definir clarament el nostre projecte.

Des del meu punt de vista, presentar una candidatura és sinònim de posar-se a disposició del poble. I aquesta disposició cap al poble és el que marcarà el nostre camí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.