Actes 8 Març

Castells: «Celebram que el Govern millori, a petició de Més per Menorca, les condicions dels malalts que s’han de desplaçar» Els menorquinistes també lluitaran, fins a l’aprovació dels Pressupostos, perquè s’incrementi de 60 a 120 euros la dieta per sopar i fer nit a Palma

Més per Menorca ha aplaudit aquest dimarts l’anunci del Govern de pagar un segon acompanyant per als menors d’edat malalts que s’han de desplaçar per ser atesos a Palma, així com la notícia que també es pagarà un taxi d’Alcúdia a Son Espases quan la persona malalta no pugui viatjar en avió.

Ambdues mesures, que neixen de sengles peticions dels menorquinistes, les ha anunciades la consellera Patrícia Gómez a la diputada Patrícia Font durant la resposta a una pregunta oral d’aquest última, qui s’ha interessat per aquesta qüestió, després que la setmana passada Més per Menorca va comunicar que presentava aquestes i d’altres esmenes als Pressupostos per a 2023.

«Ens alegrem que el Govern finalment hagi cedit a la nostra petició», ha afirmat el diputat Josep Castells, qui no descarta que també es pugui arribar –abans de l’aprovació dels Pressuposts per a 2023– a un acord sobre l’augment de dietes per a malalts, una de les reivindicacions més importants dels menorquinistes.

«Mantindrem viva fins al final l’esmena per passar dels 60 euros actuals per sopar i fer nit a Palma a 90 euros en temporada baixa i 120 en temporada alta», ha assegurat Castells.

Més per Menorca aposta per «millorar les condicions de vida de les persones malaltes» que «prou en tenen amb la seva afecció i amb les molèsties d’haver-se de desplaçar a una altra illa a rebre tractament», ha recordat Castells.

«La sanitat pública la pagam entre totes i tots els ciutadans de les Illes Balears i no té cap sentit que els menorquins hagin de pagar de la seva butxaca despeses ‘extres’ pel fet que el seu hospital de referència (Son Espases) sigui a Mallorca». «No es tracta de cap privilegi, sinó d’un dret i d’aconseguir l’equitat de tota la ciutadania de les Illes»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.