La relació entre art i natura, protagonista de la II Jornada Art i Contemporaneïtat a Menorca

El passat cap de setmana va tenir lloc a la seu de l’IME la II Jornada Art i Contemporaneïtat a Menorca. Art i Natura, un espai de debat i reflexió per aprofundir en el coneixement de les relacions entre cultura, art i natura avui.

La transdisciplinarietat va ser una de les característiques de la jornada. Es van posar en comú múltiples mirades: des de la filosofia, la història de l’art, la geografia, l’arquitectura, la pràctica artística i la gestió de l’art.

Alguns temes recurrents van ser el paper de l’art en la recuperació dels vincles de les persones amb l’entorn natural, en el desenvolupament de noves formes d’aprendre de la naturalesa i en la necessària transformació social cap a una nova forma, sostenible, d’habitar el planeta.

L’intercanvi entre experiències locals i de fora de Menorca (Osca, País Basc, País Valencià, Cape Farewell, Nova Bauhaus Europea) va permetre entendre millor i explorar noves formes de fomentar el diàleg entre societat, natura i cultura a través de l’art, en el seu paper alhora conciliador i reivindicatiu.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.