‘Nicolau’ durà les llegendes de la mediterrània a Menorca Aquest divendres 9 de desembre, dins del cicle vaDcultura, es presenta a Ciutadella la novel·la ‘Nicolau’ amb l’autor i dramaturg, Antoni Veciana.

‘Nicolau’ és una novel·la inspirada, entre d’altres, en la rondaia mallorquina del Peix Nicolau sobre un fillet que es transforma en animal marí. Aquest és el punt de partida d’una novel·la que és una oda a la mar, a les seves llegendes i a la gent que hi viu. Antoni Veciana, nascut a Reus i llicenciat en filologia, fa una gran tasca de recuperació del lèxic dels pescadors de Cambrils, així com una reivindicació de les feines de pescadors i mariners.

‘Nicolau’ és una de les novel·les candidates a la millor novel·la de l’any 2022 segons Òmnium Cultural i es presenta el divendres 9 de desembre a les 20 h a la llibreria vaDllibres, carrer de sa Carnisseria, 24 de Ciutadella.

Aquesta trobada literària forma part del cicle vaDcultura 2022 que té com a objectiu tractar temes d’actualitat com l’ecologia, la llengua, la llibertat i la proximitat a través d’accions literàries. ‘Nicolau’ girarà sobre el vector de llibertat, així com també el de llengua. El format de la xerrada serà d’entrevista conduïda per la llibretera i comunicadora, Dolors Boatella.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Baleària, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella, així com també de l’editorial La Segona Perifèrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.