“La Gran Fira del Reciclatge”, la campanya de sensibilització del Consorci de Residus i Energia que estarà present als mercats de Nadal de Menorca

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha anunciat avui l’organització de “La Gran Fira del Reciclatge”, la campanya de sensibilització i educació ambiental que impulsa per conscienciar sobre el consum responsable i la correcta separació de residus en dates durant les festes nadalenques, dates en què es coneix l’augment tant del consum com de la generació de residus.

Impulsada en col·laboració amb Ecoembes i Ecovidrio, “La Gran Fira del Reciclatge” consistirà en el muntatge d’estands informatius als mercats i esdeveniments nadalencs de cada municipi simulant una fira del reciclatge. En aquests estands, un per cada fracció de residus, es proposarà a adults i petits diferents activitats lúdiques al voltant de l’economia circular, el reciclatge i el consum responsable.

L’objectiu principal de la campanya és sensibilitzar la ciutadania a través del joc i la participació activa sobre la problemàtica actual de la gestió de residus, els beneficis del reciclatge o la importància del canvi d’una economia lineal a una economia circular. Adults i petits podran jugar al joc de la Punteria del vidre, la Piràmide d’envasos o Encertar al paper i cartó, entre d’altres, per conèixer les bones pràctiques del reciclatge, o rebre informació sobre el funcionament del sistema de reciclatge, de les instal·lacions de residus de Menorca o sobre el nou paradigma sobre el qual s’han elaborat les darreres lleis de residus, centrades en la prevenció, la reutilització i en última instància el reciclatge i gestió de residus.

Amb aquesta iniciativa, el Consorci també busca implicar sectors estratègics de la ciutadania en la gestió dels residus i augmentar així els percentatges de recollida selectiva, que ha d’assolir el 50% per normativa europea.

La campanya serà itinerant, i s’instal·larà un dia a cadascun dels mercats nadalencs dels municipis de l’illa entre el 8 i el 30 de desembre:

Maó – 8 de desembre
De 15 a 18.30 h. Carrer de ses moreres (caseta de fusta núm. 20).

Ciutadella – 9 de desembre
De 15 a 19 h. Plaça de la Catedral

Es Castell – 10 de desembre
De 10 a 13 h. Plaça de s’Esplanada

Es Mercadal – 11 de desembre
De 10 a 14 h. Carrer Nou (alçada Plaça Pare Camps)

Sant Lluís – 17 de desembre
De 10 a 14 h.

Ferreries – 18 de desembre
De 10 a 14 h. Plaça d’Espanya

Alaior – 23 de desembre
De 17.30 a 20.30 h. Zona poliesportiu

Es Migjorn Gran – 30 de desembre
D’11 a 14 h. Sa plaça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.