‘Mou la llengua’, la campanya en favor del català El Govern ha anunciat la posada en marxa d’aquesta iniciativa per promoure l'ús de la llengua catalana

El Govern de les Illes Balears ha donat el tret de sortida a ‘Mou la llengua’, una gran campanya de foment de l’ús social de la llengua catalana. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Direcció General de Política Lingüística i en col·laboració amb la Direcció General de Comunicació que vol ser un convit als ciutadans perquè emprin el català i el comparteixin amb tothom.

La campanya es dirigeix a tota la societat, però en especial als catalanoparlants que no empren el català en totes les ocasions possibles i als parlants d’altres llengües que l’empren poc. Es vol motivar els ciutadans perquè facin petits gestos per incrementar l’ús del català perquè milloren la salut de la llengua i el benestar de les persones que l’empren.

‘Mou la llengua’ comença amb un missatge adreçat als catalanoparlants perquè iniciïn les converses en català. Segons ha explicat la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, “només que tots els catalanoparlants emprassin el català en totes les situacions possibles, hi hauria un canvi molt significatiu”. Més endavant, hi haurà altres missatges, alguns dels quals s’adreçaran als nous parlants, és a dir, als ciutadans parlants d’altres llengües perquè adoptin el català.

En aquesta primera fase de la campanya es farà un desplegament comunicatiu a través d’insercions a mitjans de comunicació, cartelleria i un espot que es podrà veure a les xarxes socials i la televisió, a més de falques radiofòniques. Així mateix, s’ha posat en marxa moulallengua.cat, un web amb recursos propis i externs, que té com a finalitat acompanyar els ciutadans a fer els canvis que es volen impulsar mitjançant la campanya.

Amb ‘Mou la llengua’, el Govern mostra el seu compromís amb la llengua catalana i amb el seu ús social. En aquest sentit, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha explicat que, amb la campanya “es volen reforçar els valors de cohesió social, inclusió, tolerància i integració associats a la llengua catalana”.

Per la seva banda, el secretari autonòmic d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda, ha incidit en què “des de les institucions, hem d’afavorir aquelles expressions que cohesionen la societat i el català és un dels símbols d’identitat més potents que tenim com a poble”. Sureda ha convidat tota la societat civil i institucions a fer-se seva la campanya.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.