La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera convoca la II edició dels reconeixements al compromís mediambiental El GOB Menorca, l'Obsam i el projecte amb participació menorquina ZERO PLASTIC van rebre el distintiu en la primera edició d'aquests reconeixements

Platja des Tancats, a La Vall, Algairens, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera (RERB), gestionada per l’Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN) del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, convoca la segona edició dels ‘Reconeixements Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental’ per a destacar les entitats que exerceixen la seva activitat en aquests espais, ajudant a la conservació del seu patrimoni i fomentant-ne el desenvolupament, la formació i la investigació.

Aquesta convocatòria es llança després de l’èxit de la primera, que va comptar amb 112 candidatures procedents d’entitats a Reserves de la Biosfera de tot el territori.

Amb aquests reconeixements es pretén posar en valor la figura de les reserves de la biosfera, fonamentals per a la conservació del medi natural i el desenvolupament socioeconòmic de les poblacions. Les entitats guardonades rebran un diploma i un segell de Reconeixements “Reserva de la Biosfera” que els acreditarà com a posseïdores de la distinció i que podran utilitzar al seu material promocional i de comunicació. El GOB Menorca, l’Obsam i el projecte amb participació menorquina ZERO PLASTIC van rebre el distintiu en la primera edició d’aquests reconeixements.

Dues modalitats de reconeixements
Aquesta segona edició recull dues modalitats de reconeixement. D’una banda, hi ha les distincions de ‘Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental’, que inclouen tres categories diferents relacionades amb les funcions que han de complir les reserves: conservació del patrimoni natural i cultural, desenvolupament socioeconòmic i social sostenible i el foment de la investigació i l’educació.

La segona modalitat la constitueix el reconeixement de la marca de qualitat ‘Reserves de la Biosfera Espanyoles’, adreçada a les empreses adherides a aquesta marca que desenvolupen i ofereixen productes i activitats sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Pot optar a aquests reconeixements qualsevol entitat pública o privada que desenvolupi la seva activitat i ofereixi els seus serveis en algun dels espais que integren la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera.

Els interessats poden accedir a la informació i al formulari d’inscripció dels II Reconeixements Reserva de la Biosfera al Compromís Mediambiental a la web de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera de l’Organisme Autònom Parcs Nacionals a través d’aquest enllaç.

Les candidatures podran presentar-se fins a les 23.59 hores del 15 de desembre de 2022.

Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera
La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera la conforma el conjunt de les Reserves de la Biosfera espanyoles que estan designades per la UNESCO i que actualment arriba a una xifra de 53 Reserves de la Biosfera, distribuïdes per tota la geografia espanyola. Comprèn una gran varietat d’ecosistemes, tant terrestres com marins, i abasten una mica més del 12% del territori nacional, amb una població propera als 2 milions de persones.

A Espanya, l’Organisme Autònom Parcs Nacionals, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, és el que dona suport a les accions comunes i assegura el funcionament de la Xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.