El Consell Insular reconeix els voluntaris del Reforç Escolar de Càritas guanyadors del Premi Tamarell

Aquest dimecres 14 s’ha realitzat al Consell Insular una recepció de reconeixement als voluntaris de l’entitat Càritas Diocesana Menorca per la seva feina mereixedora del Premi Tamarell. Aquest Premi, el corresponent a l’illa de Menorca dels Premis de Voluntariat de les Illes Balears impulsat des de la Direcció General de Participació, Transparència i Voluntariat, premia la tasca del personal voluntari de les Illes Balears, amb la finalitat de sensibilitzar la societat respecte dels valors del voluntariat. El Premi d’aquest 2022 per un projecte menorquí ha estat pel  Reforç Escolar de Càritas, un dels projectes de Infància i Joventut amb voluntaris de l’entitat parroquial.

Al llarg de l’acte, que ha comptat amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local Cristina Gómez; el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera Josep Juaneda i la consellera Carmen Reynés, així com amb la Directora Insular d’Habitatge, Voluntariat i Participació Ciutadana Roser Román, les autoritats han reconegut la gran tasca dels voluntaris de Càritas amb l’assistència de Biel Pons Olives, director de Càritas, Cristòfol Alzina, professor de matemàtiques jubilat i voluntari del projecte i Rafel Enrich, coordinador de voluntariat. Cristina Gómez, en substitució de la presidenta del Consell Susana Mora, ha destacat els valors humans dels voluntaris premiats amb els versos de Miquel Martí i Pol sobre “aquells que saben veure’s i estimar-se, no en el seu goig, sinó en el goig dels altres”.

El projecte premiat de Reforç Escolar és un servei d’intervenció educativa adreçat a filletes i fillets d’entre 6 i 12 anys amb dificultats d’aprenentatge a nivell acadèmic i consisteix en donar classes de reforç, però també proporcionar un acompanyament als infants, amb l’objectiu de donar-los suport i de fomentar les potencialitats del menor, afavorir la seva socialització i integració, i prevenir així situacions de risc. Les activitats amb una durada d’una hora o hora i mitja es realitzen totes les setmanes durant el curs escolar, a les parròquies o espais de Càritas Diocesana de Menorca i íntegrament amb personal voluntari. També es realitza cada any una formació dirigida al voluntariat, i un seguiment permanent de la tasca que desenvolupen aquestes persones voluntàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.