Actes 8 Març

Desmantellat per complet el molí 4 del parc eòlic de Milà Les bones condicions meteorològiques van permetre desmuntar ahir el rotor, les pales i la góndola al llarg del matí, i l'estructura de torre durant la tarda

 

Les actuacions de reforç estructural i desmantellament del molí 4 del Parc Eòlic de Milà van donar ahir per concloses després del desmuntatge complet de l’aerogenerador al llarg del dia. Les actuacions de la fase 1 per assegurar l’estructura de la torre amb plaques d’acer havien finalitzat dimecres, just una setmana després de començar, però les condicions meteorològiques no van permetre fins ahir iniciar l’operatiu per desmuntar el molí.

El bon temps va propiciar que des de primera hora del matí de divendres un equip d’onze persones, entre gruistes, tècnics i enginyers, treballessin en un complex operatiu per al desmantellament de totes les parts que componen la màquina. En primer lloc, es va procedir al desmuntatge del rotor i les pales del molí, de 17 tones de pes i gran envergadura, en una de les maniobres més complicades del procés. Després de 5 hores de feina i amb l’assistència de 2 grues d’alt tonatge, a les 12 del matí les peces quedaven desmuntades i als peus de la torre de l’aerogenerador. Dues hores més tard es va fer el mateix amb la góndola, la caixa de la turbina que allotja la multiplicadora i el generador, de 30 tones de pes.

Les actuacions van continuar durant la tarda per aprofitar les bones condicions meteorològiques després de dos dies de vent. El desmuntatge del tram superior de l’estructura de 33 metres va finalitzar a primera hora de la tarda. Els darrers 16 metres de la torre van acabar de desmuntar-se durant la tarda d’ahir i avui al matí. Conclou així un complex operatiu de desmantellament de 14 dies després de detectar-se la fissura irreparable a la base del molí.

Al llarg del dia d’avui dissabte es procedirà a reacondicionar la zona perimetral del Parc Eòlic de Milà per donar per finalitzades les obres. El pas i la circulació de camions ha estat restablert i la planta de gestió de residus està en funcionament, per la qual cosa l’Àrea de Gestió de Residus de Milà ja ha restablert la seva activitat normal.

En declaracions, el president del Consorci de Residus i Energia de Menorca, Josep Juaneda, ha volgut agrair a tot el personal implicat el bon desenvolupament de totes les actuacions que han comportat el desmantellament del molí en situació d’emergència: “L’operativa s’ha desenvolupat en tot moment segons el pla i de forma molt satisfactòria malgrat la seva gran complexitat, i això ha estat gràcies a l’esforç i professionalitat dels enginyers i operaris que han acudit des de la península, del personal tècnic del Consorci i del Consell Insular, i dels treballadors de les diferents empreses logístiques i de gestió autoritzada de residus. El treball s’ha fet en temps rècord, garantint totes les mesures de seguretat i sense interrompre en cap moment el servei de recollida i gestió de residus a tota la ciutadania de l’illa. Per tot això, el meu agraïment més sincer”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.