Sis nous treballs de recerca gràcies als ajuts concedits per l’IME

L’escriptor Josep Portella Coll

Els investigadors principals Antonia Morey, Annya Crane, Josep Portella, Joana Ferragut, Pau Sureda i Sebastià Serra han lliurat durant el 2022 els informes finals dels projectes de recerca que han desenvolupat, amb els seus respectius equips, gràcies a ajuts de l’IME de convocatòries anteriors.

En el cas d’Antonia Morey, la investigació s’ha fet sobre “Gènere, mercat de treball i economies domèstiques. La situació de la dona a Menorca segons els padrons de població de 1924”. L’estudi ha analitzat la segmentació del mercat de treball menorquí per gènere a Maó i Ciutadella a partir de la sistematització dels padrons de població de 1924.

Amb “El buen pescador de Menorca. Ayer y hoy”, Annya Crane fa un recorregut històric de l’activitat pesquera a l’illa i la idiosincràsia del sector.

El treball de Joana Ferragut, “Cercant els nostres orígens: tenen els cognoms menorquins més comuns un origen únic?”, és un estudi genètic de menorquins amb cognoms compartits.

Josep Portella, per la seva banda, presenta un treball sobre els deportats a Menorca en diferents èpoques històriques.

Sureda centra la seva feina en “La producció metal·lúrgica menorquina en època Naviforme. Una aproximació arqueometal·lúrgica”, un estudi fet a partir de mostres de Cala Blanca, Son Mercer de Baix i Sant Vicent d’Alcaidús.

Finalment, Sebastià Serra fa un recorregut personal dels menorquins que han tingut càrrecs polítics a les institucions de l’illa des de 1977 fins a l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.