Més per Menorca aconsegueix 50.000 euros ‘extra’ per a la Cambra de Comerç  Els menorquinistes seguiran negociant per agilitzar l’arribada de la subvenció a la entitat, fundada el 1906

Més per Menorca ha aconseguit que s’incorpori al Pressupost del Govern per a 2023 una partida per a la Cambra de Comerç que ascendeix a 188.000 euros. Si bé l’Executiu n’havia previst 138.000, els menorquinistes consideraven que era un finançament «insuficient» i han negociat que se n’hi afegeixin 50.000 «perquè aquesta corporació pogués prestar els seus serveis de manera òptima», ja que si bé la Cambra de Comerç de Menorca rep doblers de partides d’altres seccions del Pressupost per a projectes concrets, «calia que l’ajut estructural, de base, fos suficient», ha explicat el diputat Josep Castells.

Val a dir que la Cambra de Comerç de Menorca es troba en una situació delicada. Tant és així que, fins i tot en alguns moments, s’ha parlat d’una possible desaparició d’aquest ens fundat l’any 1906.

«Hem d’evitar a totes totes que la Cambra de Comerç desaparegui perquè aquesta corporació única a Menorca té múltiples i importants funcions: donar suport a la innovació i internacionalització de les empreses menorquines o la capacitat de fer-los arribar fons europeus».

Al marge de la millora en el finançament que ha aconseguit Més per Menorca, Castells ha anunciat que seguiran negociant amb el Govern «també per agilitzar l’arribada d’aquesta subvenció a l’entitat, i perquè la Cambra no hagi d’avançar aquests doblers, sinó que li siguin transferits de forma immediata».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.