L’Ajuntament de Ciutadella aprova el Pla d’acció de l’Agenda 2030 Així dona compliment a diversos acords de ple com el de dia 19 de setembre de 2019 d’aprovació de la Declaració d’emergència climàtica

Macarelleta. Foto: Talaiot Estudios©. Prohibida la seva reproducció.

El plenari municipal de dijous passat va aprovar el Pla d’acció de l’Agenda 2030 de Ciutadella de Menorca. Amb aquesta aprovació l’ajuntament dona compliment a diversos acords de ple com el de dia 19 de setembre de 2019 d’aprovació de la Declaració d’emergència climàtica, el de dia 18 de juny de 2020 d’assumir el compromís d’establir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides com a marc general per treballar conjuntament les polítiques i projectes de futur de Ciutadella fins a l’any 2030 i finalment el del Ple de 19 de novembre de 2020 on l’ajuntament es va adherir a la xarxa d’Entitats Locals per a desenvolupar els ODS de l’Agenda 2030 de la FEMP, on, per tant, es va comprometre a localitzar i implementar els ODS de l’agenda 2030 de manera transversal en les polítiques públiques municipals.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) formen part de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el passat 25 de setembre de 2015. Es tracta del full de ruta per l’acció global fins al 2030 per assolir un objectiu comú, el desenvolupament sostenible. Són 17 objectius transversals de dimensions econòmica, social i ambiental; per cada objectiu s’han definit fites i indicadors que ajuden a treballar per aconseguir-los. Pel seu assoliment es demana la implicació mundial a tots els nivells, des del poble més petit fins a les organitzacions transnacionals.

L’Ajuntament de Ciutadella ha dut a terme el procés de redacció del Pla d’Acció de l’Agenda 2030 de Ciutadella de Menorca, on s’ha fet una fase de recollida d’informació, una fase d’anàlisi i una fase propositiva, que ha finalitzat amb la proposta de Pla d’Acció que s’ha duit a aprovació del plenari municipal.

Durant la redacció del pla s’han tingut en compte un total de 269 accions originals recopilades que contribueixen a aconseguir cadascun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, 231 de les quals provenen dels deu plans municipals existents analitzats, i 38 es tracten d’accions noves aportades pels diferents departaments de l’Ajuntament de Ciutadella.

Tenint en compte les 269 accions i conjuntament amb les accions proposades a la sessió de participació política i ciutadana del 23 de setembre del 2022, després d’un treball d’agrupament s’han incorporat al pla un total de 76 accions de l’Agenda 2030.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.