La revista Time inclou al fotollibre resultat del I Premi Mediterani Albert Camus Incipiens, A Little louder, entre els 20 millors de 2022

Les Trobades i Premis Abert Camus tanquen el 2022 amb un regal inesperat de la prestigiosa revista Time, que fa uns dies va publicar una llista dels 20 millors llibres de fotografia de l’any. I entre aquesta selecció hi havia A Little louder de l’algerià Abdo Shanan, guanyador del I Premi Mediterrani Albert Camus Incipiens, guardó que té com a objectiu recolzar projectes de reflexió periodística en línia amb els ideals periodístics de Camus.

Al llibre, Abdo Shanan, qüestiona i documenta des de la proximitat del retrat l’hiraq, el moviment de protesta que va sacsejar Algèria des del febrer del 2019. L’autor fuig del pla general i multitudinari per baixar al carrer i participar en la protesta per retratar els seus conciutadans, que després segueix durant mesos demostrant que encara que les manifestacions van cessar per la prohibició forçada per la COVID, l’activisme ciutadà segueix viu.

La proposta del fotògraf algerià va convèncer el jurat de la primera edició del Premi Mediterrani Albert Camus Incipiens per la qualitat i la força de la seva escriptura fotogràfica així com el seu desig de contar una realitat que, encara que centrada a Algèria, concernia tota la història de les revoltes a la Mediterrània. Així mateix, el seu treball va voler fer visible la manera com l’espai de llibertat, en el context polític i sanitari d’Algèria, estava sent restringit dia a dia, deixant testimoni de les lluites invisibles per la dignitat humana i l’heroisme quotidià de dones i homes.

Cal recordar que el premi va ser deliberat el setembre de 2020 i que posteriorment, el mateix Shanan va venir a Menorca per recollir el guardó al Teatre Principal de Maó durant la gala que es va celebrar el juny de 2021. El premi portava associat l’edició i publicació a format paper del treball per part de l’editorial RM i Trobades Camus, un treball que ara ha estat reconegut per la revista Time.

PROPERA CITA AL 2023

El 28 d’abril de 2023 es lliuraran els nous Premis Mediterranis Albert Camus al Teatre Principal de Maó i el 29 i 30 del mateix mes, tindran lloc les IV Trobades Mediterrànies Albert Camus a Sant Lluís. D’aquesta manera, Sant Lluís i Maó acolliran novament les Trobades i el lliurament dels premis Albert Camus en una nova edició sota el lema«Els llocs del món».

Ja fa cinc anys que se celebren a Menorca les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus organitzades per l’Associació Trobades Literàries i l’Ajuntament de Sant Lluís. Tant les Trobades Mediterrànies Albert Camus, que es desenvolupen els anys imparells, com els Premis Mediterranis Albert Camus, que ho fan als parells, promouen la trobada entre pensadors i creadors de la Mediterrània i més enllà, reivindicant la vigència del pensament d’Albert Camus. l’àvia del qual va néixer a Sant Lluís, i la necessitat de recuperar el paper de la cultura i dels artistes a les nostres societats. Albert Camus és una referència mundial de rebel·lia, de justícia i d’humanisme. El seu pensament ha inspirat diverses generacions i ens pot servir avui, en un món tan convuls com el que va viure, per intentar comprendre’ns millor i ajudar-nos a recuperar un espai mediterrani que torni a ser un referent, des de la cultura, a l’agenda global.

Les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus busquen així convertir-se en cita anual del pensament crític, amb Albert Camus com a far per teixir un present a la mida de l’ésser humà. El projecte de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus s’articula al voltant de dos eixos: una cita cada primavera a Menorca i activitats que duu a terme durant tot l’any. Així, l’organització de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus treballa al llarg de l’any desenvolupant el projecte educatiu i dissenyant activitats o vetllades camusianes, tant dins com fora de Menorca, promovent especialment la seva projecció exterior. L’objectiu d’aquest tipus d’activitats a altres països és convidar un públic nou a conèixer el projecte de les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus compartir amb els assistents una mostra del tipus de debat i de convidats que acudeixen a Menorca.

Aquest esdeveniment compta amb el suport de la família de l’escriptor i de la Societat d’Estudis Camusians i van néixer d’una idea de Miguel Ángel Moratinos -exministre d’Afers Exteriors i de Cooperació d’Espanya i defensor de la Cultura mediterrània-, que promou la seva organització juntament amb el Ajuntament de Sant Lluís i el patrocini de la Fundació Foment del Turisme. 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca