El Pi-Proposta per les Illes a Menorca demana al Consell que els 3,5 milions d’euros destinats a la gratuïtat del transport públic per a Menorca es destinin exclusivament a qui estigui empadronat a l’illa

El Pi – Proposta per les Illes de Menorca reclama al Consell Insular que els 3,5 milions d’euros destinats a la gratuïtat del transport públic per a Menorca el 2023 aconseguits per iniciativa del Pi Balear, es destinin exclusivament a qui estigui empadronat a Menorca.

Menorca és l’única illa de les Balears que atorga la targeta pública de transport, TIB, a persones no empadronades a l’illa. Per sol·licitar la targeta de transport públic només cal presentar una fotografia de carnet i el DNI o similar, atorgant així el dret als abonaments transport i la seva gratuïtat per al 2023 a qualsevol persona no empadronada a Menorca. Per això, el Pi de Menorca reclama al Consell Insular que per obtenir la targeta pública de transport s’inclogui entre els requisits que els demandants estiguin empadronats a algun dels municipis de l’illa.

Dins de les tres modalitats de targeta de transport públic que dóna dret a les bonificacions, trobem tres tipologies: la TGENERAL, la TMES I la TJOVE, d’entre aquestes tres tipologies cap sol·licita el requisit que demostri que s’habita a l’illa.
L’exemple més flagrant el trobem en la modalitat TJOVE, “destinada a joves menors de 22 anys i als menors de 30 anys que cursin estudis oficials a algun centre de Menorca fora del seu municipi de residència”, però, la documentació oficial requerida per atorgar la titularitat de la targeta consisteix en una còpia del DNI i una fotografia de carnet.

El president del Pi de Menorca, Antoni Bosch, explica que, “És un desgreuge contra els ciutadans menorquins perquè ens obliga a regalar els ajuts públics destinats als locals a qualsevol ciutadà que ho sol·liciti”, i afegeix que, “D’aquesta manera la distribució de fons públics beneficia persones que no contribueixen amb els seus impostos al benestar de la comunitat i que podrien ser aquí només de vacances”.

D’altra banda, la demanda de la targeta de transport públic ha crescut un 20% des que es va anunciar la gratuïtat del transport per iniciativa del Pi, “Ens alegra saber que la població menorquina hagi rebut la nostra mesura amb tanta efusivitat”, explica Antoni Bosch, “però ens preocupa que s’incrementi en excés la demanda i es regali diners destinats als habitants de Menorca a qui no la mereix per culpa de la mala gestió del Consell Insular”.

Per això, considerem que els diners públics obtinguts per a Menorca han de ser destinats únicament a les persones que realment viuen a l’illa, no a aquelles que paguen els seus impostos fora. El Pi de Menorca sol·licita encaridament al Consell Insular que tingui en compte aquest reclam i que adopti les mesures pertinents per garantir que els diners públics destinats als menorquins s’utilitzin de manera responsable i justa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.