L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca lamenta profundament la mort del senyor Miguel Seguí Mercadal Aquest mateix any 2022, l’Arxiu d’Imatge i So va voler dedicar la seva exposició anual a la seva obra, «Miguel Seguí Mercadal: fotografies de Menorca», que es va poder veure a can Victori entre els mesos d’abril i octubre

 

Nascut  a Maó el 10 d’abril de l’any 1927 i tècnic meteoròleg de professió, es va dedicar molts anys al món de la fotografia. A principis dels anys 60, va muntar una botiga de fotografies al carrer de Ses Moreres de Maó juntament amb Adolfo Coll, Foto Dolfo. Més endavant posaria en marxa també una petita sala d’exposicions. A més a més, durant els anys 60 i 70 es va dedicar també al món de la televisió i va ser el primer realitzador de reportatges per Televisió Espanyola a Menorca. Més endavant, va cooperar amb l’Informatiu Balear de Televisió Espanyola enviant-hi documentals sobre paisatge i vida de l’illa.

El 1973 va guanyar el premi Ateneu en la seva versió documental, amb la pel·lícula El Encuentro que va tenir molt bona acollida entre el públic. Així mateix, entre d’altres produccions audiovisuals, hi trobam Sa festa d’un poble, La Cacería, Puerto de Mahón i Menorca, la qual va ser rodada amb diversos amics seus.

El Fons Miguel Seguí Mercadal a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca

La donació del fons fotogràfic de Miquel Seguí inclou un gruix molt destacat de fotografies que abasten un període comprès entre la dècada dels 60 i finals dels anys 90. La seva mirada fotogràfica se centrava principalment en el paisatge de Menorca amb la clara intenció de reflectir els canvis i les transformacions de diferents indrets de l’illa, sempre pensant en el valor testimonial que aquestes imatges podrien acabar tenint per a les generacions futures.
Cal destacar-hi una sèrie molt complerta de fotografies aèries que ell prenia en els seus habituals vols en l’avioneta d’un amic seu al voltant de tota la costa i de l’interior de l’illa. Aquestes imatges van ser preses des d’ubicacions molt diferents i en anys diversos, de manera que, comparant-les, avui podem analitzar la transformació de zones concretes com el port de Maó, Ciutadella, la costa sud o molts altres indrets.

Sense cap mena de dubte, podem qualificar el fons del senyor Seguí, com un dels fons fotogràfics més importants de la Menorca del segle XX. És per açò que aquest mateix any 2022, l’Arxiu d’Imatge i So va voler dedicar la seva exposició anual a la seva obra, «Miguel Seguí Mercadal: fotografies de Menorca», que es va poder veure a can Victori entre els mesos d’abril i octubre. Les persones interessades poden veure al canal de YouTube de l’Arxiu un vídeo amb un resum de la seva obra.

Per finalitzar, des de l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular de Menorca volem transmetre a la família i amics el nostre més sentit condol. Volem reiterar el nostre agraïment per aquesta donació tan valuosa per a l’Arxiu que, en definitiva, ho és per al conjunt de la ciutadania de Menorca.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca